DAG 43


Nyårsafton, woho!
Mjaha. Jag vaknade vid 6-tiden imorse och hade just drömt en mardröm - Jag drömde att jag kom hem till Sambon efter att ha varit hos Mamma (det som just hänt på riktigt), och att jag då upptäckte att en av mina närmsta vänner var här med honom. Och det visade sig att de hade umgåtts en del medan jag var borta. Och då - blivit kära i varandra! Oj oj oj, det är ju bara en dröm, men ibland när man drömmer så känns det så verkligt.. Och det kändes verkligen hur mitt hjärta gick sönder av hjärtesorg! Jag blev helt förstörd, och de två var helt koola med det, verkade inte tycka det var konstigt eller någonting.. Haha! Ja, så när jag vaknade då så ville jag ju självklart krama på min Sambo för att lite så, försäkra mig om att det bara varit en dröm, men han var ju inte där, för han var ju ute i kylan och jobbade. Men när jag vaknat till lite så insåg att det hade ju bara varit en dröm och det var ju ingen fara, så jag kunde lugnt somna om. Hehe! Det är konstigt att drömmar kan påverka en så!

Ja sen gick jag inte upp förrän vid 12-tiden. Jag ville verkligen sova så länge som möjligt, eftersom jag gärna vill se fyrverkerierna vid midnatt, så jag ska orka hålla mig vaken tills dess. Och jag sov verkligen halvt hela natten, vi gick ju och la oss redan vid 21 igår, men jag hade svårt att somna, då det var snorigt och svårt att svälja och det var bara jobbigt. Och så fortsatte det så typ hela tiden, jag vaknade väl en gång i timmen typ, de första timmarna jag låg och sov, och sen likadant efter den där drömmen på morgonenen.

Ja, så då gick jag upp och tog igen allt jag missat på FB och alla bloggar och sånt där internettjafs.. Ja och så några timmar senare vaknade Sambon, och då satt vi mest och antingen såg på tv eller satt vid datorn, turades om, så att säga. Men mellan varven sprang jag och plockade lite här och var, fixade lite ditt och lite datt. Eftersom Sambon jobbat dubbelt hela veckan har han inte haft någon tid till att städa, och han är rätt bra på att stöka till. Så när jag kom hem igår fick jag lite panik. Men det är inget jag orkar göra något åt sådär radikalt, eftersom jag själv är förkyld. Men Att plocka litegrann då och då gick bra, jag misstänker också att en viss tristess hjälpte till.

Mot eftermiddagen tog jag en dusch och hade från början tänkt återgå till mina myskläder, eftersom vi bara ska stanna hemma ikväll och fira det nya året tillsammans, men så fick jag en knäpp och satte på mig leggings och min nya tröja jag fick av honom igår. Och sen kunde jag inte sluta, haha. Jag fixade håret och satte mig på mascara, använde den där nya jag fick av Storebror och hans familj, och den var superbra! Fick fina ögonfransar och den kliar inte, det var det jag var mest orolig för. Synd bara att man är helt torrfnasig i ansiktet och har munsår på läpparna, annars så känner jag mig rätt nöjd med mig själv.

Ike somnade på soffan för ett par timmar sen, och för typ en timme sen flyttade han sig till sängen. Jag ska väcka honom innan midnatt, sa han. Hehe. Vi får väl se om han klarar av att sova något inatt sen då. Nu smälls det för fullt här utanför. Jag har inte så stor lust att gå ut vid midnatt, så kanske vi nöjer oss med att stå ute på balkongen. Det känns rätt najs med en inglasad balkong! Synd bara att den inte är större, hehe.

Nu har jag skrivit ett långt inlägg, och nu orkar jag inte mer, och säkert inte ni heller, haha! Så här får ni lite bilder (fler får tillkomma senare) så länge! GOTT NYTT ÅR!!!





DAG 42


Jahapp! Igår kom halsontet och idag blev det ännu värre.. Inte kul! Jag är relativt trött på att vara sjuk nu! Och det dumma är att det inte hjälper med halstabletterna, så jag vet inte vad jag ska göra! Mamma och Lillebror hade ju Zyx hemma och jag hade för mig att de var superbra, men de tog ingenting på mig. Så jag sov väldigt dåligt inatt, jag frös som en idiot och jag kunde knappt svälja, ville bara gråta, så frustrerande var det.

Tja, men både jag och de andra kände oss i alla fall lite smått piggare på eftermiddagen, så vi tog bilen in till Nyköping så jag kunde ta bussen hem till Stockholm!

Så fint det var att komma hem igen! Och Sambon var glad över att ha mig tillbaka, han är så söt. Han är inte förkyld, men eftersom han har jobbat dubbelt hela veckan så är han också rätt körd i skallen nu, så så fort vi gjort oss klara för sängen ska vi gå och lägga oss!

Dock hann vi byta julklappar först, och Sambon blev helt överlycklig över sin, han fick en ZAP MINI CLIP Mp3-spelare! Han har sagt flera gånger de senaste månaderna att han vill ha en Mp3-spelare, och det är ju förståeligt, eftersom han skulle ha musik spelandes i öronen dygnet runt om han fick välja, hehehe. Så jag känner mig fett nöjd med årets julklapp! Själv fick jag en jättefin tröja av honom, jag är jätteglad över den också!


 

 


DAG 41


Mm igår var väl en helt okej dag, dock mot kvällen kände jag mig lite smått illamående, det liksom svallade.. Och så hade jag feber som gick upp och ner hela tiden. Men jag fick i mat, i alla fall, för hungrig blev jag.

Ja och så nös jag en del under dagen, och det kändes som att det kittlades i halsen litegrann, så jag fick liksom hosta lite, så jag blev lite orolig att jag skulle bli förkyld. Hade ett munsår på G också, och det får jag bara när jag är förkyld eller väldigt stressad..

Vaknade idag av att Mamma gick upp och skramlade i köket. Jag kände mig trött och ville sova vidare, men magen var hungrig, så jag fick snällt gå upp och äta frukost. Munsåret har inte blivit en blåsa än, för jag tog på Anti innan jag gick och la mig igår, och förhoppningsvis så slipper jag det värsta om jag fortsätter kurera med Anti. Och jag har inte nyst något idag, men å andra sidan känner jag mig obehaglig i halsen. Så jag tar mig en Zyx nu och hoppas att jag lyckas hålla tillbaka alla eventuella sjukdomar.

Men jag känner ändå att det nog är dags för att åka hem till Stockholm idag. Jag saknar min Älskling ju!
Hej på er.



DAG 40


Fick sova nästan hela natten ostört, behövde bara gå på toa en gång. Vaknade vid 9-tiden idag, av att Mammas telefon ringde så gick jag upp och la mig i soffan igen och åt upp resten av min smoothie från igår.

Min hälsorådgivare Helén ringde mig och gav mig lite råd om hur jag skulle göra med mat och sånt, hon är så snäll! Och sen åkte min Moster till ICA och handlade, så när hon kom hit med grejerna så tog jag en ny halv smoothie och en rostad smörgås och det gick bra.

Jag mådde inte illa innan jag spydde och knappt efteråt heller, och så har jag inte mått illa någonting sen igår, så att äta gick bra. Värre är det för Mamma, för hon mår lite illa, men hon fick i sig kräm och rostad smörgås också.

Jag siktar på att åka hem till Stockholm imorgon.
Nu ska jag ta mig en dusch och sen ska jag äta lite mer, känner mig hungrig.
Kram!



DAG 39


JAHA!
Det blev ju inte mycket sömn inatt, inte. Jag och Lillebror hade knappt hunnit lägga oss innan Mamma for upp på toan och spydde! När jag vaknade till och hörde henne, kände jag själv ett starkt behov av att gå på toaletten, så jag gick upp för att se vad som stod på med henne och gå på toaletten. Men när jag såg henne sitta där och spy kände jag hur kallsvetten kom och jag blev yr och allting började bli vitt, så jag sprang in på den andra toaletten och då bara kom det ut från alla håll och kanter!

Men jag spydde bara en gång. Ett stort lass, men sen tog det slut. Det var i alla fall skönt. Dock fick man ju springa på toaletten resten av natten och hela dagen idag ett 50-tal gånger.. Ja, nej, det var verkligen INTE roligt! Jag vaknade inte förrän någon gång vid 14-tiden idag och då kände jag mig lite piggare, så jag gick upp och la mig i soffan, och här har jag legat hela dagen. Dock har jag frusit som en idiot och haft världens huvudvärk, jag har knappt kunnat vrida på huvudet utan att skrika rakt ut.

Jag har inte varit magsjuk sen jag var liten! Det är ju en jäkla tur att Mamma har två toaletter hemma, haha. En annan rolig grej är att magen var riktigt trög innan och under julen, och så åt jag ju en tallrik julmat på julafton, och jag trodde att jag skulle klara av det, att bara ta den tallriken och sen vara nöjd och kunna återgå till dieten utan problem. Men NEJ, där hade jag riktigt fel. Jag åt mer och mer, till slut TRYCKTE jag i mig mat, mer mat än jag säkerligen egentligen kunde få plats med!

VILKEN ÅNGEST jag fick av det! Jag gick och nojjade hela tiden och oroade mig för hur jag skulle göra för att bli av med alla kalorier jag fått i mig de senaste dagarna. Och magen vägrade fungera normalt! Den var väldigt trög både innan och under julen och jag var så orolig för att all maten skulle stanna där inne och aldrig komma ut! Så när jag satt där på toaletten och allt bara forsade ur mig från alla håll, då blev jag faktiskt lättad. Ja, det är sant! Det blev jag. Haha. Så himla tokigt man tänker..

Mamma har legat i sängen hela dagen och sovit av och till. Lillebror klarade sig undan magsjukan, men är riktigt förkyld, så han har legat här med mig i vardagsrummet och sett på film. Jag fick se till så att han fick i sig lite mat och så städade vi upp i köket. Själv har jag inte fått i mig mer än vatten och en halv Mango/Apelsin-smoothie.

Men nu är jag helt slut igen, så nu ska jag lägga mig och hoppas jag får sova mer inatt.
God natt!



DAG 38


Hej på er!
Ännu en fin dag, det var soligt och fint väder på dagen så jag och Mamma tog en lång, fin vinterpromenad! När jag kom hem igen fortsatte jag och Lillebror med vårt Harry Potter-maraton.

Sen kom Caroline och hämtade upp mig med Görans bil, så åkte vi tillsammans hem till Johanna och Lilly! Det var jättekul, vi spelade Kinect som Johanna och Henrik gett sig själva i julklapp. Vi spelade forsränning, friidrott, pingis och mer. Det var så himla kul, men också fysiskt ansträngande, då man måste springa på stället, hoppa och ducka! Och det var fint att få träffa dem båda igen, innan jag åker hem, och så fick jag ju ge Lilly hennes fina klänning också! Hon kan ju inte prata så vet inte vad hon tyckte om den, men Johanna tyckte den var jättefin i alla fall!

Ja och sen när vi skulle gå hem så skulle Johanna ut och gå med hundarna, så då följdes vi åt en bit! Mamma kände sig dålig och la sig i sängen tidigt och jag och Lillebror har kollat på mer Harry Potter, men nu ska jag också lägga mig och sova. Imorgon åker jag hem!

God natt!



DAG 37


Jaha, idag for vi iväg till Nyköping för att fira jul med Storebror och hans familj där vi blev bjudna på jullunch, sen öppnade vi julklappar och sen lekte vi! Och sen åt vi Mammas saffransglass med varma hallon som hon tagit med sig och sen efter mera lek åkte Mamma och Lillebror hem medan jag stannade kvar och spelade lite bowling och volleyboll på Xbox Kinect och ritade och tittade på Sims Drömjobb innan Mamma kom och hämtade mig och hon och jag åkte hem! Jag älskar att leka med mina brorsbarn, så idag hade jag en helt underbar dag!













God natt på er!



DAG 36


Jaha!
Slapp, skön julafton må jag säga! Jag, Mamma och Lillebror började dagen med frukost och sen fick vi öppna varsin julklapp! Jag öppnade den jag fick av Mormor, ett manikyr/pedikyrset!


 

 

Så såg vi på "Harry Potter och De vises sten", och sen fixade vi oss innan vi satte oss och tittade på det årliga Kalle Anka! Efter Kalle Anka var det dags för julmiddagen. OCH, tänka sig, jag pallade inte att stå emot det. Jag tog mig en portion!


 

 

Men tänk så gott det var! Sen plockade vi undan innan vi äntligensatte oss för att öppna resten av våra julklappar!

 

 

 

 

Haha, Mamma hade visst storhandlat på Apoteket åt både mig och Lillebror! Men nöjd med mina julklappar är jag ändå! Tja, sen blev det två Harry Potterfilmer till för mig och Lillebror! När tredje filmen var slut var vi inne på hans rum en stund och pratade hemlisar tills vi till slut var för trötta för att orka prata mer!

 

 


GOD JUL!


Idag är det julafton!




Jag hoppas alla har en fin dag!
Puss.



DAG 35


Dagen före julafton!
Ja, idag har jag haft en ganska slapp dag.. Fick mig en skön sovmorgon och sen tog jag det lugnt ett tag innan min fina barndomsvän M kom på besök, då satt vi i köket och "catched up" lite. Sen åkte vi med Mamma och Lillebror ner på stan och gick på ICA en sväng, sen skjutsade vi hem M innan vi åkte förbi Mormor och lämnade/hämtade julklappar.




Väl hemma åt Mamma och Lillebror middag och jag fyllde i min kalender. Sen skulle jag och Lillebror påbörja ett Harry Potter-maraton, men så ändrade han sig för hans kompis skulle komma förbi. Så nu sitter jag i vardagsrummet framför datorn och samtidigt ser på "The Holiday" med Mamma. En fin julfilm!

Hahaha, fast nu kommer Lillebror och hans kompis och vill se "Unstoppable", så jag får avsluta här nu. Imorgon är det julafton!



DAG 34


Gäsp!
Somnade sent igår och så upp imorse igen! Mamma kom hem från lasarettet, hon blev hämtad av Pappa. Jag väckte Lillebror och skickade honom med Pappa till affären. Mamma var pigg och vaken, inte alls så dålig som jag hade förväntat mig. Jag åt frukost och när Lillebror kom tillbaka från affären åkte jag med Pappa in till Nyköping för att gå och träna på ITRIM. Efter träningen tog jag bussen hem till Mamma igen och det hände inte så mycket då under dagen, Lillebrorsan sov en stund och jag slog in fler julklappar och pysslade med mitt medan Mamma pysslade med sitt. Sen såg vi på andra avsnittet av "Morden på Sandhamn", eftersom vi missade det igår, sen var det dags för slapp igen. Till slut blev jag rastlös och gick in i badrummet och klippte håret. Haha! Jag klippte mig för inte så länge sen, men det har verkligen växt som ogräs sen dess och jag var inte helt nöjd med frisyren så idag fixade jag det snyggt!




Nu har Mamma gått och lagt sig, jag väntar på att hon ska somna så jag kan gå och lägga mig också. Lillebror är ute och festar inatt igen, så han är inte hemma. Jag är riktigt trött och har lite ont i huvudet och det känns som att jag har ett stort, hungrigt hål i min mage, så jag hoppas Mamma somnar snart, så det kan bli morgon snart så jag får äta frukost, haha.

God natt på er!



DAG 33


Jaha, idag har det varit en fullbokad dag igen. Började med att ta en sovmorgon då jag somnade sent igen igår. Måste verkligen skärpa mig med det där! Glömde ta med mig kameran så fick inga bilder tagna idag tyvärr!

Mamma blev upphämtad av Pappa tidigt för att skriva in sig på sjukhuset för sin operation, det kändes lite smått jobbigt, men jag lyckades sova lite till igen efter det i alla fall, så trött som jag var. Jag fattade nog inte riktigt vad som skulle hända egentligen förrän just DÅ..

Jaja, ex antal timmar senare åkte jag och Lillebror in till Nyköping, jag åker hem till min kära kompis C för att prata med henne och busa med hennes underbara söner L och V. De var lite sjuka, men det gick bra ändå! Det var så fint att träffa dem!

Lillebror åkte till skolan för en kort avslutning, så kom han förbi en sväng innan han skulle iväg på ett innovationsmöte, så då kom Pappa och hämtade oss så medan han var på mötet var vi hemma hos Farmor, och det var så himla härligt att se henne, har ju inte träffat henne på flera månader, för hon har varit utomlands. Kusinerna var också där, kul att träffa dem med såklart! Sen kom Lillebror och åt Farmors goda mat som alla de andra också gjort, och gissa om det var GRYMT svårt att stå emot det suget. Det är ju sannerligen något extra med Farmors hemlagade, libanesiska mat.. ÅH! Ser fram emot att få äta den sen när jag äter igen.

Tja och efter att smält maten en stund åkte vi in till lasarettet för att hälsa på Mamma. Vi hade fått instruktioner om att komma mot kvällen. Men när vi kom fick vi veta att det inte var sådär jätteokej, och att hon låg och sov. Men Lillebror fick i alla fall gå in en stund och prata med henne. Hon var väldigt sömnig men kände sig relativt bra. Operationen hade i alla fall gått bra och allt var som det skulle. Hon ska stanna där nu över natten och blir hämtad av Pappa imorgon bitti.

Efter besöket skjutsade Pappa hem mig och Lillebror och sen åkte han tillbaka till Farmor där han bor nu när han är är i Nyköping. I vanliga fall bor han ju i Göteborg. Lillebror satte igång direkt med att fixa sig, eftersom han skulle iväg med kompisar på förfest och sen krogen. Så ikväll har jag haft huset för mig själv och har suttit framför datorn och tvn och tittat på alla avsnitt av Julkalendern som jag missat, och nu ser jag första avsnittet av "Så mycket bättre". Jag har ju hört alla prata om det så väl, så jag tänkte att jag också skulle ta dela av det!

Nu är det snart slut och så fort det är det ska jag hoppa i säng, för jag måste ju upp i tid imorgon och ta emot Mamma när hon kommer hem! Hej på er!



DAG 32


Idag har det varit en intressant dag! Pappa kom hit från Göteborg igår och idag följde han med oss tre till Eskilstuna, då Lillebror skulle dit på en undersökning. Det hade snöat en massa så när vi skulle gå till bilen fick man gå i de stigar som folk gjort i den tjocka snön då plogarna inte hunnit vara där än. Och bilarna var helt täckta de också!




Hehe känns lite smått konstigt att vara hela familjen samlad igen sådär, hehe. I alla fall så gick det bra att köra dit och även hem, dock var det snöoväder i Nyköping när vi kom tillbaka. Vi åkte förbi Tuna Park innan vi åkte hem för att äta lunch och jag passade på att gå på affären och hittade en finare och bättre present till L, så jag köpte den och slog in den när jag kom hem, så nu kan L få sin present i alla fall, hihi. Lillebror passade också på och shoppade loss lite på Jack & Jones.

Jag blir alltid lika glad när han vill att jag ska hjälpa honom och vara smakråd, det är både roligt och jag blir smickrad över att han anförtror det åt mig. När vi kom till Nyköping åkte vi förbi ITRIM Nyköping så jag kunde lassa på Mamma och Lillebror mat, eftersom det var dags att fylla på matförrådet, och sen åkte de hem till Oxelösund medan jag stannade kvar och tog mig ett skönt träningspass.

ITRIM Nyköping har större lokaler och har en lite mysigare ton vill jag säga, de har en bättre yta för stretching med värmeljus som gör det riktigt stämningsfullt! Dock hade de inte fått nya maskiner än, så de får ett litet minus av mig. Å andra sidan var de lite tyngre, så man kan säga att jag fick lite hårdare träning idag!





Efter träningspasset gick jag i snöovädret till bussen som går hem till Mamma där de åt en av mina absoluta favoriträtter och jag blev nästan grön av avund! Så fort de var klara med det satte jag igång att slå in L's present och Sambons, Mammas och Lillebrors julklappar, så jag fick annat att tänka på. Efter det satte jag mig här vid datorn, och nu ska jag snart gå och lägga mig tänkte jag. Somnade alldeles för sent igår, då "2012" var längre än jag trodde, så jag till slut somnade ifrån den, och så gick vi ju upp tidigt imorse.







Imorgon ska Mamma in till Nyköpings sjukhus och opereras! Vi får hoppas att det går bra..
Kram!



DAG 31


Jaha brorsan och jag låg och snackade igår så somnade rätt sent ändå. Idag fick jag en riktig sovmorgon, det var härligt! Sen tog jag det lugnt ett bra tag, satt vid datorn och kollade på tv och bara "var". På eftermiddagen gav jag och Mamma oss ut i snövädret, hon mötte upp sin vänninna K.B, de skulle vidare hem till den gemensamma vänninan K, medan jag svängde av och gick förbi min väninna J.P och hämtade en av hennes hundar, och så tog jag en långpromenad med henne, det var jättekul! Hon älskar verkligen snön, och vi lekte massor, det var hur roligt som helst. Och skönt var det att få röra på sig! Och det är fint när det är så mycket snö, det känns som att man är med i en saga!





Efter promenaden gick vi hem till J.P och hälsade på hennes bara 7veckor gamla lilla bebis L, så himla himla fin hon är! Har ju inte hunnit träffa henne innan, så det var väldigt kul! Hade skaffat mig en present till henne, men den glömde jag ju såklart hemma i Stockholm, så det fick vara utan.






Vi bakade också knäck och jag myste så mycket jag kunde med L!
Sen fick jag skjuts hem av Mamma och Lillebror som var ute på vägarna, så de kom och hämtade mig. Skönt! Just då kände jag mig inte särskilt sugen på att gå tillbaka hem, hehe. Nu ska jag och Lillebror se på "2012" och sen ska jag sova!



DAG 30


Hallå!

Idag har jag haft en relativt slapp dag, jag sov på Lillebrors soffa, och han skulle upp tidigt och jobba extra, så när Mamma kom in och väckte honom så blev jag helt yrvaken och var tvungen att gå upp och sysselsätta mig. Ja och sen gjorde jag mig i ordning medan Mamma städade och donade, och innan lunch for vi ner på stan och handlade lite grejs. Det var skönt att komma ut en stund! När vi kom hem åt vi lunch, Lillebror kom hem och så tog alla tre en liten tupplur, så himla skönt det var!

Ja och sen slappade vi mest resten av kvällen, jag och Lillebror kollade på "INCEPTION", jag hade redan sett den en gång på bio med Sambon, men eftersom den är så himla bra, så hade jag inget emot att se den igen, eftersom Lillebror inte hade sett den. Och den är ju lite krånglig då och då, så fick förklara lite för honom, hihi.

Mmmm men nu blir det sängen!
God natt.



DAG 29


Hejhej på er allihop!

Igår hade vi som sagt en stor ELDFEST till förmån för Haiti på skolan, men eftersom jag var iväg på terapi och gruppdiskussion så missade jag det, och det var ju väldigt tråkigt tycker jag! Men jag fick höra av de andra idag att det hade blivit lyckat och alla grejerna jag gjorde blev sålda och min sång-grupp sjöng haitiska sånger!

Ja och så idag hade vi avslutning för terminen och då fick vi alla presentera vad vi hade gjort under veckan och då fick jag vara med och sjunga haitiska sånger, yay! Och sen hade musikarna konsert och sen var det städning, och då fick vi städa vårt klassrum, det gick fort, och sen blev vi bjudna på julbordslunch, jag åt ju min egen mat, men julbordet såg gott ut!




Mmm och sen sa jag hejdå och god jul till allihop och så fick jag rusa iväg och ta mig till ITRIM för att träna mitt fredagspass och handla lite mat inför helgen. Sen gick jag lite i Liljeholms Centrum och köpte lite julklappar och sen tog jag mig in till Tcentralen och tog bussen ner till Nyköping, för att sen ta ytterligare en buss ner till Oxelösund, hem till min Mamma och Lillebror!




Väl hemma fick jag berätta allt om ITRIM och berätta hur det går med alltihop osv. Sen bakades det knäck och skrattades som vanligt!

Nu är det läggdags, natti!



DAG 28


Oj oj oj vilken dag! Min fastighetskötare kom förbi imorse och gjorde ett försenat inflyttningsbesök, och det drog ut lite på tiden då vi hade så trevligt, det visade sig att vi hade många saker gemensamt och det var kul att snacka! Ja, så eftersom det tog lite längre än jag hade tänkt, så kom jag lite sent till skolan. Men det gjorde inget, satte igång med att göra en ny typ av julkort, tryckte en julgran på tyg, som jag skulle sätta på en fin ram, men jag hann aldrig bli klar innan lunch, och sen efter lunch var jag tvungen att åka till min terapi. Ja och det var sista gången för den här terminen, och det var en del som skulle sluta, så det blev en fin avslutning med fika och mys! Jag gottade mig med en Müsli/tranbärsbar!

Ja och sen fick vi slutade tidigare och det var ju bra för jag var tvungen att gå tidigare ändå, då jag hade anmält mig frivillig till att delta i en diskussionsgrupp om vården, för ett marknadsundersökningsföretag som heter Quattraporte som började kl 17. Och det var väldigt intressant att vara med på, för en gångs skull uppskattade folk att man sa vad man tycker och de andra som var med i gruppen var trevliga och vi hade roligt! Och det bästa med det hela - jag fick en present för att jag ställde upp! Och då fick jag välja mellan olika saker, och jag valde då en digitalkamera! Hihi, är så himla glad, för nu har jag äntligen en egen kamera!

Hihi så bered er att det kommer bli fler bilder här!
Yes!



DAG 27


Woooa en lååång dag idag! Det började med en massa sjungande och pysslande i skolan, och så kom rektorn in på eftermiddagen och fick syn på mina julkort som jag gjort, och då ville hon att jag skulle hjälpa henne och hennes kollega med att slå in paket, så jag satt kvar i skolan en stund med mitt specialuppdrag och då blev det så att jag alldeles glömde bort att jag hade ett Motivationssamtala med Helen på ITRIM! Men det gör inget, det löste sig.

Ja men träningen och Gruppmötet glömde jag i alla fall inte bort, så efter skolan åkte jag till Liljeholmen och drog ett skönt träningspass och träffade mina gruppkompisar och hade en trevlig stund!

Mmm och nu är jag supertrött, så nu ska jag hoppa i säng!
God natt.



DAG 26


Idag har det inte hänt något speciellt, fortsatte sjunga och pyssla i skolan och fick till och med stöpa ljus! Jätteroligt var det. När jag kom hem från skolan tog jag det mest lugnt, hihi. Hade världens berg av disk jag skulle ta hand om när jag kom hem, men det hade min fina Sambo redan gjort, gissa om jag blev glad! Hehe.

Nu ska jag sova, god natt!



DAG 25


Jaha idag började hantverksveckan på skolan, så idag har jag lärt mig sjunga haitiska sånger på förmiddagen, och sen på eftermiddagen pysslade jag - gjorde massa fina julkort som ska säljas på torsdag då vi har en stor eldfest för allmänheten till förmån för Haiti. Jättekul med hantverksvecka tycker jag!

Efter skolan åkte jag till Itrim Liljeholmen och tränade och sen åkte jag hem och slappade. Har varit lite smågrinig såhär på kvällen, jag vet inte vad det beror på, men hoppas det gått över när jag vaknar imorgon.

God natt!



DAG 24


Jaa, tänkte bara nämna att maten gick jättebra idag! Jag åt Chili sin Carne till lunch - den var helt okej. Den luktade kryddig och god, men den smakade inte lika mycket. Förutom det var den jättegod!

Sen när alla satt och mumsade på pepparkakor och knäck så tog jag mitt mellanmål, en Chocolate <Crisp Meal Bar, supergod såklart!

Ja och sen till middag ikväll när alla gått drack jag en Smoothie! Och allting har gått jättebra idag! Det var mycket svårare att stå emot suget idag än när jag bakade med A.H! Så det slank ner en smula pepparkaka och en droppe knäck, men det var allt, annars lyckades jag stå emot!

Kul att se att jag är mänsklig och inte klarar av att stå emot HUR mycket som helst, men ännu roligare är det att se att det inte förstörde mig, utan att det var bra så, jag är nöjd och nu står det en skål med knäck här och en flaska julmust, som jag inte alls är sugen på!

Känner mig SÅ duktig! Nu ser jag på "I am legend" och så fort den är slut ska jag sova. Är helt slut! Och så ska man upp tidigt imorgon, vi börjar skolan tidigare imorgon.

God natt!



ADVENTSMYS


Japp, jag har verkligen haft en skitbra dag! Alla utom två personer som fick förhinder kom! Och det var så himla kul, och så himla mysigt!!! Här får ni en serie bilder från dagen!

 

Vi bakade först pepparkakor och knäck, och sen byggde vi husen och sen spelade vi Yatzy och sen lekte vi "Psykologen" och sen lekte vi den där leken där man får en lapp med en kändis på som man sätter på sin panna och så ska man gissa vem man är.

 

Alltså jag är bara så glad över mina nya vänner och att de alla ville komma hit idag! Jag gillar er fett mycket! Vi ses imorgon i skolan!

 

 


UNDERBAR DAG

Hej hallå!

Idag är jag på ett fantastiskt humör! Solen har just kommit fram och lyser starkt och fint, och jag har ätit dagens första mål, en Jordgubb/Citron Smoothie = superjävlagod!

Sambon ska iväg till stan, han ska ta en sväng förbi kyrkan och sen spela lite schack, så han kommer tillbaka hem när de flesta av gästerna redan kommit. Ja, för idag är det ju ADVENTSMYSDAGEN! Det ska bl så himla fint och kul, och hittills har jag fått det till att hela 9 personer förmodligen kommer!

Jag gillar mina nya klasskompisar grymt mycket och jag gillar skolan som fan! Jag är så himla nöjd med mitt liv just nu, känns helt underbart!

Kraaaaaaaam.



FILMKVÄLL


Ja, eftersom mitt besök uteblev så la jag mig i soffan och såg på film. Två stycken blev det, först "Hancock" och sen "Wall Street" (87). Bra filmer båda två!

Dessutom hann jag smaka på ITRIM's Hot Meal Couscous Provencale, det var supergott! Kryddigt och något att tugga på och grönsaker och kikärter och couscous. Mums!

Sen till middag tog jag en Chokladsmoothie, också den var god. Jag hade fått höra att den smakar ungefär som Pucko, och det är jag beredd att hålla med om!

Så jag är grymt nöjd med första dagen  med LCD, och jag ser fram emot imorgon, då mina tider förmodligen kommer vara något bättre. Imorgon blir det ADVENTSMYS!

Kram på er!



SUCK


Fick precis veta av A-L att hon inte kan komma. Så vad ska jag göra nu då!?



DAG 23


Japp, idag började jag alltså med LCD! Och hittills har allt gått jättebra. Först tog jag en Mango/Apelsin Smoothie till frukost, och eftersom vi sov länge så åt jag inte den förrän mellan 11.30 och 12. Den var i alla fall supergod!

Sen åt jag en något försenad lunch nyss, det blev en Frukt och Nötter Meal Bar, eftersom jag städade och glömde bort tiden så fick det bli en sån, jag hade egentligen tänkt ta en Hot Meal, men den får jag ta till mellanmål ikväll istället. Hur som helst så var den också god, lite väl söt, men väldigt lättätlig. Det här med LCD kommer bli en lätt match, känner jag!

Ja, så J.M åkte hem vid 14-tiden och jag började städa hela lägenheten, så nu riktigt skiner det här hemma! Något jag dragit ut på alldeles för länge. Men jag måste säga att vi är rätt bra på att hålla det städat och fint här! Ja och så tvättade jag också, och nu är alla kläder upphängda och nervikta.

Nu sitter jag och väntar på att A-L ska höra av sig, hon ska nämligen komma hit på besök! Det är första gången sen vi flyttade, så det ska bli spännande. Bättre sent än aldrig, eller vad säger man? Vad vi ska hitta på vet jag inte men det brukar vi alltid lösa på något sätt!



DAG 22


SISTA DAGEN MED VLCD IDAG!
Fyfan så bra det känns! Vi hade temadag i skolan idag om fred, Islam, säkerhetspolitik, självkänsla och sånt, det var jättekul och jätteintressant!

Alla kompisar i klassen hurrade på mig och gav mig beröm för att jag varit så duktig och klarat av att ENDAST äta ITRIM's VLCD-produkter i 3 hela veckor!

Efter skolan åkte jag med J.E till Liljeholmen där vi gick på affären, jag köpte värmeljus och tvättmedel. Sen skildes vi åt och jag gick till ITRIM. Jag kanske inte har sagt det tidigare, men det är ITRIM's anläggning i Liljeholmen som jag går på, och de är bara absolut bäst där!

ITRIM LILJEHOLMEN! (gilla dem på facebook här)

 

Väl där tog jag min mellanmålsshake innan jag drog mitt träningspass och sen handlade jag inför de tre kommande första dagarna med LCD! Kändes så himla bra!

Ja och sen åkte jag hem och tog det lugnt och väntade in min kompis J.M som skulle komma och mysa med mig. Vid 21.30 kom hon och vi såg på en film, "Good Hair" heter den och är den dokumentär med Chris Rock som undersöker Afroamerikaners hårbransch! Jättekul och intressant film!

Ja och nu ska vi lägga oss och snacka lite i sängen tills vi somnar.
Hoppas ni haft en bra fredag!



DAG 21


Hallå på er!

Idag var det screentryck i skolan - min favorit! Blev färdig med julklappen jag jobbat med, visade stolt upp den för alla som ville se och fick massa beröm! Det ska bli så kul att ge bort den här julklappen då den känns så jävla rätt och jag är så nöjd med den och det är så roligt att ge bort presenter man gjort själv!

Efter lunch åkte jag till Sollentuna för gruppterapi, det gick bra som vanligt. Ja, och sen åkte jag hem och slappade, och nu ska jag sova!

Kram.



DAG 20


Hejhej.
Har inte så mycket att berätta om idag, var i skolan där jag pluggade Matte A och smide, jag hann göra färdigt min ring som jag gjort och som jag ska ge bort i julklapp, sen hann jag också börja på mitt nästa projekt!

Efter skolan åkte jag till ITRIM och tränade, det gick lite trögt, men bra, sen åkte jag hem och myste under soffan och pratade i telefon med världens bästa E!

Och nu ska jag sova, god natt!



DAG 19


Nedräkning!
Nu är det bara 3 dagar kvar och sen får jag börja med LCD! Så jäkla najs! Idag har jag haft en bra dag, terapi i morse i Sollentuna - gick mycket bra.

Sen till skolan, då var det lite jobbigt för bussen kom inte, som tur är så kom den som skulle gå näst, men, fick stå ute och vänta i över 30min - KALLT!!!

Väl i skolan var allt bra, alla var på gott humör och vi var riktigt kärleksfulla mot varandra och jag fick en impuls att bjuda in hela klassen på pepparkaksbak, husbygge och glöggdrickaradventsmys på söndag! Det ska bli sååå fint!

När jag kom hem redde jag ut saker med Sambon och nu är allt bra igen! Fast när jag går och lägger mig nu om 5min så ska jag ändå pussa lite mer på honom, hihi!

Sen har jag mest slappat, sett på film och sånt. Nu ska jag köpa bussbiljetter så jag kan åka hem till Mamma i jul och sen ska jag gå och lägga mig!

Landade på 8.200 steg idag.
God natt!



DAG 18


Ja, som sagt så var jag hos A.H idag efter skolan och byggde pepparkakshus, det var superkul! Innan skolan i morse åkte jag till ITRIM och tränade, fatta hur bra det var! Man blir pigg på ett skönt sätt när man börjar dagen med träning.

Jag var arg och besviken på min Sambo när jag åkte hemifrån, men blev genast gladare när jag kom till ITRIM! Alla som jobbar där är så himla trevliga och snälla! De har alltid tid att småprata med en, och de är riktigt bra på att peppas! Även om andra saker som inte ens har med viktminskningen att göra! Tack Ö för att du gjorde min dag bättre!

I skolan räknade jag Matte A och sen skulle jag sy på min klänning, men hann inte med så mycket då det var så mycket krångel med symaskinerna och jag fick nåla och nåla och nåla.. Men jag fick hjälp av läraren där med hur jag ska gå tillväga så jag tog med mig tygerna till A.H och fortsatte sy där, där jag började! Hon är så himla snäll hon också, som låter mig låna hennes symaskin!

Och så hjälpte jag henne att skriva ett fint CV innan vi tog vår vanliga promenad med hundarna innan det var dags att åka hem! En annan dag ska vi baka pepparkakor, ännu roligare!

Nu är jag hemma igen och jag är fortfarande arg och besviken på min Sambo. Ska träffa min terapeut imorgon bitti, så då ska jag ta upp med henne det som hände i morse och få hjälp med hur jag ska hantera det! Men nu ska jag snart sova, är supertrött!

Slutar på dryga 10.000 steg idag.
God natt!



PEPPARKAKSHUSBYGGE


Japp, idag är jag hemma hos A.H och bygger pepparkakshus! Det var NÅGOT svårt, men väldigt kul!








Fint det blev va? HAHA!
Sen ville Anna skära upp kolan hon gjorde tidigare idag, och den var seg!









Och en sån här fin julklapp blev det av alltihop! (A.H har dekorerat asken själv!)






Mer bilder kommer senare kanske på de julklappar jag tillverkat! Nu håller jag på och syr min klänning!



SUG


Något jag märkt de senaste dagarna är att suget efter riktig mat har ökat något. Och just ikväll, just nu, är det starkare än någonsin. Jag vill äta mat! Potatis, kött, grönsaker, kyckling, fisk, sås, pasta, ris... ALLT! Herreguuuud! Usch vad jobbigt det är.

Tur att det är läggdags, hehe. Imorgon är ju en ny dag och då kör vi på som vanligt!
Från och med imorgon är det ju bara 4 dagar kvar tills jag får börja med LCD, och då kommer det att bli ett riktigt lyft, det lovar jag!

God natt.



DAG 17


Hallå på er.
Idag har jag inte så mycket att berätta. Har varit inne hela dagen idag, har bara slappat med min Sambo, jag gjorde lite pappersaerbete medan han letade information på internet. Sen gick han och la sig och jag tog över datorn, när han somnat började jag titta på film. Och det är pretty much allt jag gjort idag!

Mattiderna har blivit lite koko då jag är osäker på vilka tider jag ätit och inte vet när jag ska äta nästa gång, men jag är ganska säker på att jag fått det rätt så bra. Det är knasigt för jag kan bli hungrig redan efter 1½h, och sen när jag väl ska äta så är jag inte hungrig längre!

Dessutom har jag knappt druckit något idag så nu har jag lite huvudvärk.. Det här är en riktig off-dag för mig, men det gör ingenting. Med tanke på hur mycket jag har att göra i veckorna nu för tiden unnar jag mig den här sysslolösa dagen. Jag har inte ens tråkigt! Tycker bara det är skönt att inte göra något och slippa piffa upp sig osv.

Det blev inget pepparkakshusbygge med A.H idag, men imorgon ska vi göra't!
Nu ska jag snart äta middag. Sov till 11 idag, så tiderna är ju rätt sena också. Men sånt är okej på helgerna! Det viktigaste är ju att det sker inom tidsramen.

Kram!



HEMLIGHETEN AVSLÖJAD


Jag hade ju tänkt låta det här med ITRIM bli en överraskning för min familj hemma i min hemstad tills jag åker ner dit till julen, men så kom jag på att Mamma kanske köper hem en massa julmat och grejer och lägger ut pengar i onödan, så jag bestämde mig för att berätta för henne ändå. Så idag berättade jag det, och nyheten om mina dryga 6kg som jag blivit av med på 12 dagar.

Hon blev inte så förvånad som jag trodde hon skulle bli och hon berättade att hon inte tänkt äta så mycket julmat i år eftersom hon ska opereras i halsen precis innan jul, så det gjorde inte så mycket. Mer mat till Lillebror då, haha!

Men hon är så omtänksam, hon sa att hon då kunde tänka sig för och inte ha så mycket julgodis och sånt hemma. Snälla Mamma! Jag visste att hon om någon skulle ge mig det största stödet i denna livsstilsförändring.

Nu när allt blivit offentligt så ska ni få se den fina sminkningen jag fick av A-L förra fredagen!


Fint va!

 

 


DAG 16


Idag hade jag sovmorgon, blev väckt av min Sambo vid 10-tiden, skönt att inte sova hela dagen, faktiskt! Vi satt och chillade i soffan en stund, jag åt frukost osv, sen gjorde vi oss i ordning och tog oss till Skärholmen Centrum där jag köpte mig ett par nya vinterskor! De jag har och har haft i 3 år har återigen gått sönder, men denna gången på ett jävla dumt ställe som säkert inte går att laga, dessutom så har de börjat läcka in, så jag kände att ett par nya skor var på sin plats. Som ni vet är jag sjukt pank, så fick låna pengar av min underbara vän A-L för att få råd med dem. Men det är det värt! Nu när jag fryser så mycket och allt.

Och det var så trevligt att gå ut och göra något tillsammans med Sambon, det är inte ofta vi gör det nu för tiden då vi är panka och har så olika rutiner. Vi gick runt på H&M och tittade på alla kläder vi önskade vi kunde köpa. Han har ju fått för sig att jag har dålig klädsmak, men det är bara för att jag just nu inte kan klä mig som jag allra helst vill! När man är såpass tjock som jag är så har man inte så mycket att välja på.. Kläderna fulare, dyrare och färre. Och de går sönder och slits lätt. Så jag har ingen stor garderob, och det jag har börjar slitas ut nu och jag får verkligen tänka till när jag ska klä på mig på morgonarna.. Men sen så! Vänta ni bara.

Nu ska han titta på fotboll på datorn och jag ska ringa min Mamma.
Hej!



FEST!


Japp, kom just hem från krogen och jag hade en skitbra kväll! Först sågs vi på Biljardpalatset där vi spelade biljard, jag ÄLSKAR biljard! Jag drack min "middag", en chokladshake, och de andra drack öl.

Sen gick vi vidare till The Viper Room/Blå, och då hade jag tagit med mig en flaska färdigblandad Fun Light som jag drack öppet och obekymrat, vi gick in så himla tidigt och helt nyktra, så antingen la inte personalen märke till min gratisdricka, eller så brydde de sig inte. Hur som helst satt vi och snackade, det var kompisar till klasskompisarna med, och jag gillade folket och vi hade jäkligt trevligt! Sen blev det såklart lite dans också, så jag fick släppa loss och ha riktigt kul!

Men efter hela veckan i skolan och hela fadderullan så blev jag trött vid halv 1 nån gång och det började kännas lite ovärt att vara spiknykter bland massa fulla människor, så jag bestämde att jag skulle sluta när jag låg på topp! Jag gillar att bo där jag bor nu, det tog bara 30min in och 30min hem! Skitbra.

Japp, men nu är det läggdags, godnatt!
Drygt 19.000 steg hamnade jag på idag.



DAG 15


Idag är det exakt en vecka kvar tills jag är färdig med VLCD och ska påbörja LCD! Idag i skolan har jag pluggat Matte A på förmiddagen, och sen på eftermiddagen var det Forum, föreläsningar om mat och matvanor, hur/var/när man ska handla osv. Intressant!

Efter skolan åkte jag och tränade på Itrim, jag kände mig trött och seg så jag körde inte på så hårt, men jag fick upp ett bra tempo på slutet och jobbade på konditionen rätt bra.

Sen kom jag hem hit och nu ska jag duscha och göra mig i ordning för ikväll ska jag och ett par klasskompisar spela biljard och gå ut på krogen!



DAG 14


Hejhej!

Idag har jag haft ännu en fullspäckad dag. Först var det skola, där jag fortsatte med screentryck, min julklapp som jag håller på med där! Sen åkte jag iväg vid lunch, då det var dags för gruppterapi i Sollentuna! Det gick bra, och det var trevligt att träffa alla tjejerna igen, då vi inte setts på två veckor. Sen så började det en ny tjej också, det var kul!

Efter det hängde jag i Sollentuna Centrum en stund med A-L, mysigt som vanligt. För att sen till slut åka hem och nu ska jag däcka, tänkte jag!

God natt!



FÖRSTA VÄGNINGEN


 


DAG 13


Hej på er!

Jaha idag var äntligen dags för dagen D med gruppmöte och vägning! Först var jag i skolan och där höll jag på med smide, där jag smedjade till en ring! Sen efter skolan åkte jag till Itrim där jag mötte upp A, vi tog ett träningspass och sen vägde vi oss, och sen åt vi lite och sen var det dags för gruppmötet!

Det var så trevligt att bara vara med A och prata om allt möjligt. Sen kom två andra kvinnor från vår grupp och vi satt och snackade ett tag och sen också satte oss vid samma bord på mötet.

På gruppmötet tar Hälsorådgivaren upp en person ur gruppen som får berätta hur det gått sen sist, och jag anmälde mig som frivillig. Jag vet hur det ofta är så att folk tycker sånt är jobbigt och ogärna gör det helt frivilligt, och eftersom jag är så van vid det från mina terapi-gruppmöten, så tänkte jag att jag kunde vara schysst! Alla blev imponerade av det, det var ju kul! Vad som gör det ännu roligare är att det är minst 6 år mellan mig och den som är näst yngst i gruppen! Hehehe. Ja och så fick jag cred för alla steg jag går, så nu kan jag släppa på mina krav lite, skönt!

Ja, men jag är i alla fall nöjd med mina två första veckor på VLCD och med hela programmet och jag är jätteglad över mina resultat! Dessa får ni se i nästa inlägg.

Kram!



RSS 2.0