DAG 73


Ouff, haft en riktigt jobbig dag idag.
Började med ångest över det här med pengarna. Försökte fixa det men började döma mig själv och fick sjukt mycket ångest så jag fick lugna ner mig och släppa det för tillfället. Som tur är så har jag blivit bättre på det där med att lugna ner mig själv när det är som värst, och det är jag jävligt glad över.

Så istället tog jag en dusch och fixade mig, och tog sen bussen till Heron City där jag mötte upp min kompis och före detta kombo, T! Jättekul att träffa henne igen, och hennes fästman också. Vi gick runt lite på Mio och kollade på möbler, och sen tog vi en fika. Sen skjutsade hennes kille oss till SKHLM där vi gick på Ts kompis Baby Shower. Det var jättekul och trevligt!




T är själv gravid och ska ha sin egen Baby Shower i april, då ska jag hjälpa henne osv. Det ska bli roligt! I alla fall, det var jättesvårt för mig att stå emot alla frestelser som det bjöds på där, och det är inte så konstigt med tanke på hur sårbar jag var för alla problem som kretsar kring mig just nu. Det är inte bara det där med pengarna, även om det var det mest akuta.

I alla fall så löste det sig till slut. Min underbara, fantastiska vän A.H ringde mig och tvingade mig att fatta beslut och att ta tag i det och hitta en lösning, så det gjorde vi. Efter det kändes det bättre och jag slutade äta. Skönt! Ska ta upp allt det här hos min terapeut på tisdag. Ställa lite krav om att det här är beteenden jag måste sluta med. Jag måste lära mig att hantera mina impulser.

Sen kom jag hem och jag och Sambon hade det trevligt med film och sånt, men sen just innan jag skulle lägga mig och sova så började vi bråka. Och han blev jättearg. Jag har nog aldrig sett honom så arg. Synd bara att det var ett meningslöst bråk. Ledde ingenstans. Jag gick bara iväg och sen dess har vi inte pratat. Jag gick och la mig, men kunde inte sova, så jag gick upp och hämtade papperna för terapin och fyllde i dem, gjorde läxan osv. Hade ändå tänkt göra det under dagen, men det blev som inte av. Sen försökte jag sova igen, men det gick inte.. Så till slut gick jag upp och nu sitter jag här och ser på TV och skriver det här inlägget. Känner mig inte trött nånstans. Utmattad, ja. Trött, ja. Men inte ett enda dugg sömnig.

Men jag ska lägga ifrån mig datorn nu ändå och försöka vila i alla fall. Morgondagen kommer bli helt fucked up. Först ska jag tvätta 10-13, och sen till ITRIM och träna/handla mat, för att sen åka till SST för mitt första arbetspass. Jag hoppas det går bra och att jag inte är skitseg och dålig på jobbet imorgon. Fyfan, allt är bara en enda snurrande karusell just nu. Berg och dalbana.
Vill inteeeeeeeeeeeee...

Jag hoppas det vänder imorgon. Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att det ska det.


DAG 72


Jaha, hejhej.
Vaknade vid 10-tiden idag, sov över hos J inatt, så jag slapp åka hem mitt i natten. Sen åkte jag till Tumba där jag blev upphämtad av A.H och så åkte vi till IKEA där vi mötte upp E.N! Jättekul hade vi, och jag köpte självklart alldeles för mycket saker. Det här med pengar är ett fett jävla problem alltså.. Och ändå köpte jag bara saker som behövs. Såna tråkiga saker.




Sen kom jag hem, och innan jag vet ordet av hade jag bestämt med en gammal vän till mig som jag inte träffat på minst 2 år, att vi skulle ta en fika inne i stan. Så det var ju bara att fixa sig igen och dra iväg! Och hur trevligt var inte det då? Åh, så långt vi har kommit båda två den senaste tiden, det var så härligt att få se en ny sida av honomm men också intressant att se hur lika vi egentligen är. Vi bestämde oss för att fika igen, snart.




Sen jag kom hem har jag suttit och chattat med en annan vän som jag inte pratar med så ofta, men nu är klockan alldeles för mycket och jag ska sova. God natt!



DAG 71


Fredag!
Hade fortfarande lite feber imorse, så jag fick strunta i skolan.. IGEN. Så jävla tråkigt är det! Menmen, man måste lyssna på sin kropp. Och för er som inte vet det, så är det ingen vanlig feber jag pratar om. Det är en feber som jag får när jag överanstränger mig, det har med Struman att göra. Så att ni vet det! Det är därför jag stannat hemma från skolan, för det här med jobbet är jätteviktigt, min ekonomi är SÅ I BOTTEN, jag är sjukt desperat, jag MÅSTE ha ett jobb nu. Så jag har fått prioritera vad jag ska lägga min energi och tid på.. Tråkigt, men sant.

I alla fall så segade jag mig upp till slut och kom iväg till SST för den sista utvärderingen, som GICK BRA. Jag blev erbjuden att återkomma på måndag för mitt första arbetspass och kontraktsignering! WOHO!!!

Ja, sen drog jag vidare till ITRIM för att träna och väga mig, och YEHOOOOOOOO!!! Ännu bättre nyheter där! Jag blev så glad och peppad att jag körde på utav bara den på träningspasset. Jag hoppade upp och ner och viftade med armarna och storlog som en idiot. Hahaha! Folk måste undrat vad det var för fel med mig, hehe. Kul var det i alla fall! Ni får snart se resultatet!

Efter träningen skyndade jag hem och duschade, fixade mig och packade om. Sen åkte jag direkt till Södertälje och hem till J! Lämnade packningen och sen sprang vi vidare ner på stan för att möta upp hennes kompisar som vi skulle följa med till ytterligare en kompis. Där var det förfest i en liten men mysig lägenhet! Dock var det många som rökte och de öppnade inte balkongdörren ordentligt, och jag som är allergisk fick be dem att öppna mer. Detta gjorde tyvärr att jag tappade massa pepp, allt det roliga bara försvann från mig, trots att de öppnade upp mer och det inte var jobbigt längre. Jag kände mig tråkig och obekväm och började smaka på Js drinkar. Men det hann inte gå till överstyr för hon hade inte så mycket med sig. Och så skulle vi plötsligt ut på krogen! Jag bestämde att jag skulle köpa shots när vi kom in, men sen när vi gjorde det började vi dansa direkt, så det blev aldrig någon mer alkohol. När vi dansat i ungefär en timme blev J och jag jättetrötta och hon var hungrig också, så vi gick till kebaben och delade på en kebabtallrik. Sen orkade vi inte gå tillbaka, så vi åkte hem!

Skönt när man är i synk med varandra sådär, så man slipper stå ut medan den andra roar sig, hehe. Man kan inte vara på topp jämt, heller. Ibland har man inte superkul, även om man har roligt. Jag diggade killens inredning, så här kommer lite bilder från hemmafesten och min inredningsbeundran! Och som vanligt hittar ni mer bilder på bilddagboken.



 

 


PIMP MY JEANS.


Jag fick ett par lite trasiga jeans av Mamma i typ somras. Jag älskar de här jeansen, jag hade ett par likadana förut, men de gick också sönder och jag blev tvungen att kasta dem. I alla fall så när jag använde de här jeansen så gick de sönder ännu mer, men nu har jag lagat dem, och även pimpat upp dem litegranna! Tänkte ni skulle få se hur det blev och hur glad jag är!


 

 


DAG 70


Woho, endast 11 dagar kvar tills jag börjar upptrappningen till Halvfast-minus! Jag har tittat en hel del i kokboken och ska göra upp ett 2veckorsschema så jag kan planera maten så mycket som möjligt.

Imorse när jag vaknade hade jag feber, så stannade hemma från skolan. När jag gick upp vid 11-tiden kände jag mig bättre, så jag tog mig iväg till gruppterapin i Sollentuna. Det gick bra som vanligt, men var kanske lite tyngre än vanligt. När jag skulle åka hem kom huvudvärk och febern tillbaka igen, usch, inte roligt.

Det höll i sin ända tills jag kom hem. När jag kommit hem och satt mig i soffan gick det över lite, men det gör fortfarande ont. Det trycker och spänner i pannområdet, men jag är mindre varm i alla fall.

Jag hoppas i alla fall att jag inte blir sjuk igen! Nu tänkte jag att jag skulle sätta mig i köket och sy lite med A.H's symaskin som jag fått låna.

Har knappt varit något i skolan den här veckan, så jag hoppas jag mår tillräckligt bra imorgon för att åka dit i alla fall ett par timmar innan jag ska till SST för sista utvärderingen. Och efter det till ITRIM för träning och vägning.

Kram på er!



DAG 69


Hej och hå, här kör vi på.
Idag bestämde jag mig för att skippa skolan eftersom de på SST ville att jag skulle återkomma idag och provjobba. Det blir helt enkelt för mycket för mig på en dag, PLUS träningen dessutom! Så jag åkte till gymmet på förmiddagen och sen direkt därifrån till SST. Först hade vi information i ca 30minuter, sen hade vi rast i 40, och sen fick vi provjobba. Vi fick en lista med människor födda på 20-talet att ringa till.

Det gick bra! Jag lyckades sälja 2 paket. Det var faktiskt kul också. Jag fick bra beröm av Chefen och han tyckte jag skulle jobba heltid istället för halvtid, hehe. Kul att höra!

Det som var mest synd dock var ju att jag missade ITRIM-gruppen idag! Jag som var så sugen på att ställa mig på vågen och träffa alla de andra i gruppen! Menmen, man får lära sig att prioritera, och eftersom jag verkligen behöver det här jobbet, så är det ju viktigt att jag visar de att jag tycker det är viktigt. De andra i gruppen har inte alls visat det lika tydligt som jag, och jag tror jag vinner på det en hel del. Det känns också som att jag varit den som haft mest koll på den information de gett oss under dagarna och det har jag visat genom att svara snabbt på deras frågor. Jag känner på det stora hela att det här kommer att sluta bra.

De ville att vi skulle komma tillbaka på fredag, 12-16 och provjobba en gång till. Då ska de spela in våra samtal och sen ta in oss individuellt och se vad man kan förbättra osv. 0ch om man då går vidare därifrån, så kommer vi bli anställda. Om jag fattat det rätt i alla fall! Så jag hoppas det går bra på fredag och att jag sedan kan komma igång och jobba så snart som möjligt.

Jag ska också ta igen det jag missade igår på ITRIM-gruppen med en annan grupp i februari. Och så ska jag dit på fredag och träna och då också fråga om de kan väga mig så jag dela med mig av resultatet till er! Nu är det bara knappt 2 veckor kvar tills jag får börja äta lunch. Känns bra!

Nu ska jag sova, god natt!



DAG 68


Hejhej.

Haft en sådär dag idag. Vaknade med huvudvärk, försökte dricka vatten men det hjälpte inte så mycket. Efter en stund i skolan gick det över och jag blev gladare. Fortsatte nere på träslöjden med mitt projekt jag håller på med där. Det är hemligt så jag kan inte berätta vad det är!

Sen åkte jag direkt efter lunchen för jag skulle ju tillbaka till SST för ett andra gruppmöte, det gick bra tycker jag. Dock kom huvudvärken tillbaka precis när jag anlänt dit, men jag drack och drack och låtsades inte om det. Det känns som att jag har en ganska stor chans att få jobb där!

Efter det åkte jag hem och på vägen hem kändes det sämre, jag mådde illa och huvudet riktigt skrek, det var jättejobbigt. Speciellt när jag gick hem från tunnelbanan. När jag kom hem och satt i soffan en stund så blev det bättre och så har det varit så ett par timmar, men nu känner jag hur det trycker igen.

Jag misstänker att det är en kombination av spänningshuvudvärk (är väldigt spänd just nu, mycket som händer omkring mig som gör mig ledsen och orolig), plus att jag nu kommit igång med träningen och det känns som att kroppen kräver mer vätska än innan.

I alla fall så kom mina underbara vän A.H hit en sväng, jag visade henne runt i lägenheten hur jag ville ha det, göra om med möbler och inredning och sen tittade vi i ITRIM's Kokbok, vi hittade massa goda recept! Och jag har tittat igenom den själv idag också (har inte haft tid innan), och jag inser att den innehåller mycket mer än jag trodde från början! Det står massa om hur och vad man ska äta, och veckomenyer osv. Jag är så glad att jag köpte boken, för nu har jag en bok att gå efter, jag slipper försöka hitta på recept och sånt. Skönt!

Nu ska jag bara ordna upp det här pengaproblemet som jag inte kan sluta att tänka på och må dåligt över.. Men först, sova! God natt.





DAG 67


Wow! Vilken jäkla dag!
Jag insåg imorse att jag inte skulle palla med skolan idag, med ett sånt fullt schema som jag hade. Det gick nämligen till såhär, först åkte jag till gymmet. Jag körde samma som i fredags, ett vanligt pass men bara 15min och lite mera tempo idag. Nästan inga dömande tankar och jag var på gott humör! Och så tog jag med mig rena kläder och allt sånt, så jag var fin och fräsch när jag gick därifrån.

Jag skulle nämligen på ett informationsmöte på Svensk Säkerhetsstjänst, för en tjänst som telefonförsäljare. Det jobb som jag verkligen verkligen ratat hela tiden. Något som jag aldrig kunnat tänka mig att jobba med förut. Men nu är det ju så att nöden har ingen lag och jag gick dit för att se vad det handlade om i alla fall. Och, det är fortfarande inte mitt drömjobb, men alla runt omkring mig säger att det är ett jobb som skulle passa mig, för att jag har lätt för att prata osv. Haha. Joooo, men är jag bra på att sälja då? Usch, jag som hatar säljare, så ska jag bli en själv! Men när de berättade hur mycket pengar man tjänar så kunde jag bara inte neka det. Jag är så desperat just nu att jag nästan skulle kunna göra vad som helst. Så jag har i alla fall bestämt mig för att prova på det här jobbet och förhoppningsvis så går det bra och jag tycker det är roligt, så jag kan jobba där i alla fall ett par månader. De erbjöd mig att återkomma på en gruppintervju imorgon kl. 14.00. Jippi!

Efter det tog jag en promenad ner till Stadshuset för dagens andra möte, en kort intervju för ett sommarjobb som Turistvärd. Det gick jättebra, rekryteraren var jättetrevlig och hon gillade mig och sa "jag kan säga direkt att jag vill kalla dig till en andra, längre intervju, jag tycker du verkar helt suverän för det här jobbet". Nånting sånt! Woooaaa vad glad jag blev! Hihi. Så det känns bra, det känns jättebra. Den intervjun kommer säkert äga rum nån gång i nästa vecka. Can't wait!

Ja och sen när jag var färdig med det, då tog jag pendeln ner till Södertälje där jag mötte upp J. Hon tränar på World Class där, och de har någon slags gratisvecka med roliga grejs den här veckan, så jag följde med henne idag för att prova på Reggaeton med nån känd instruktör som jag inte kände till, hehe. OUFF, det var så himla svårt! Eftersom det var en one-timer, så drog han ju liksom igenom typ en hel dans på 1h, och så skulle man lära sig alla stegen, bit efter bit, men allt inom 1h. Nää-ää, utan vodka i kroppen så fixade ju inte jag det där, heheheh. Men kul var det i alla fall! Och som det tog på kroppen! Jag svettades riktigt ordentligt (för att vara jag), och killen var rolig och alla hade kul, så det var en najs upplevelse. Jag har tänkt länge att sen när jag gått ner till 75kg så vill jag börja nån danskurs, och idag kände jag det ännu starkare att det vill jag verkligen. Så nu har jag ännu en grej att se fram emot!

Nu är jag hemma och jag är helt slut, har sprungit runt som en råtta hela dagen och tränat 2ggr, plus att jag burit runt på all packning också. Axlarna ömmar och benen värker, hehe. Idag vet man att man lever, hehe! Nu ska jag däcka i sängen. God natt!



DAG 66


Slappisdag!
A-L skulle iväg, så hon väckte mig vid 9.30 imorse. Jag var helt dööööööd. Hehe. Men jag stannade i alla fall i Farsta Centrum på väg hem och fick mina glasögon fixade, en av plupparna hade lossnat, så jag fick 2st nya. Skönt! Och så köpte jag lite trosor, behövs sannerligen.

När jag kom hem la jag mig på soffan och slappade och på eftermiddagen somnade jag vid ca 15-tiden, och sov ända till ca 19. Helt sinnessjukt. I alla fall så pga det så blev mat-tiderna lite tokiga på kvällen men det gjorde inte så mycket, jag kände mig inte hungrig.

Nu är klockan rätt mycket och jag känner mig trött, men inte sömnig. Men jag ska göra ett försök i alla fall och försöka sova.

Imorgon är det skola!



DAG 65


Hallihallå.

Idag har jag haft en riktigt najs dag också! Jag började med att ha lite sovmorgon, sen hade jag tvätt-tid mellan 13-16, och däremellan passade jag på att ta en promenad. Jag gick inte fort, utan bara undersökte och njöt av naturen. Jag hade kameran med mig, så fick till ett par bra bilder tycker jag. Det allra härligaste var att lyssna på fåglarna. Det kändes som vår.



När jag var färdig med tvätten åkte jag till Skogås för att umgås med min kära A-L. Vi har haft det jättemysigt! Vi snackade skit, såg på film och hade oss och nu ska vi lägga oss och sova.

God natt på er.



DAG 64


Ujujujdå.
Försov mig idag, vaknade vid 11-tiden av att J.E i klassen smsade mig och frågade var jag var! Eftersom vi börjar och slutar tidigt idag så var det ingen idé att stressa iväg till skolan då, så jag stannade hemma och tog det lugnt. Jag var otroligt seg.

Men vid 13-tiden åkte jag i alla fall iväg till ITRIM och körde ett träningspass. Nu körde jag ett vanligt pass med både kondition och styrka, men jag tog det väldigt lugnt och jag körde bara 15min. Jisses så svårt det var! Jag fick sitta och bita mig i kinderna för att inte ta i för mycket och jag tittade på klockan hela tiden för att kolla att jag inte hade gått över tiden. Och självklart kunde jag inte låta bli att döma mig själv. Det kom en del folk när jag hunnit träna ca 5min, och jag skämdes över att jag tog det så lugnt när de andra körde järnet. Jag fick för mig att de dömde mig och tyckte att jag var tjock och lat som inte tog i och som inte svettades som de.

JISSES vilken sjuk hjärna jag har..

I alla fall. Efter det åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning, tog på mig mina nya kläder och kände mig fin, tog med A.Hs julklapp och åkte till Tumba. Äntligen skulle jag få träffa A.H igen! Vi har inte heller träffats sen innan jul och jag har saknat henne massor. Hon är så snäll, och så okomplicerad, hehe. Kan slappna av när jag är med henne. Och vi har roligt också!

Hon och hennes Sambo E kom och hämtade mig på Tumba station, sen åkte vi och hyrde en film och sen hem till dem. A.H gjorde en såndär sinnessjukt god sallad som jag bara var tvungen att smaka på. Men utan dåligt samvete! Den är nyttig och god, och hellre att jag smakar lite på den än av A-Ls Fish'n'chips eller China's räkchips. Guuuuuud så gott det var med vindruvor och granatäpplen med kycklingsallad! Lätt att jag ska göra sån ofta sen när jag får äta igen.

Vi bytte julklappar också ju, och vi blev väldigt glada båda två! A.H fick ett örngott som jag gjort egna tryck på, hon har ju två hundar som jag använde som inspiration. Hon älskar hundar och vill bli hundterapeut, så jag tyckte det passade väldigt bra. Själv fick jag ett set med bubbelbad, duschgel och annat bra som luktade lavender, en helt perfekt present som jag verkligen behöver! Tack A.H!

Ja, sen efter middagen tittade vi på filmen vi hyrt. Den var lite abstrakt och knasig, men fin och spännande. Ja och sen var det dags att åka hem! A.H är så himla snäll så jag har fått låna hem hennes symaskin så jag kan sy färdigt min klänning jag började med i höstas, och så fick jag laga mina BH:ar som går sönder hela tiden.. Det är första gången på typ 2 år som jag har mer än 1 BH i garderoben som går att använda, så jag gör allt för att det ska fortsätta så.

I alla fall har jag haft en jättefin dag idag, jag hoppas ni också haft det. Nu har jag fastnat i en bok, SKULD av Karin Alvtegen, så jag ska lägga mig i sängen och läsa den.
God natt!











DAG 63


Åh. En bättre dag!
Jag mår inte toppen ännu, men jag är definitivt gladare. Jag började dagen med att åka tidigt till skolan. Satte mig och gjorde läxan till gruppterapin som jag skjutit upp. Det var svårt. Vi håller på med VALIDERINGsavsnittet nu, och det är superkrångligt. Och jag tycker det är jättesvårt, för som ni märkt, har jag sjukt svårt att validera mig själv. Lite roligt att min dipp med självkänslan kom just den här veckan..

Sen hade jag i alla fall screentryck med favoritläraren och det var jättekul, ska göra en fin grej till Mamma. Och vid lunch stack jag iväg till Sollentuna där jag mötte A-L och hade lunch med henne innan gruppterapin. Då fick jag min julklapp av henne! Jätteglad blev jag, det var precis vad jag ville ha, jag fick ett presentkort på Lagerhaus på 200kr!

Vi satt på favorithaket, China Mandarin Garden och A-L åt som vanligt buffén. Vi brukade äta där rätt ofta förut. Snacka om att jag var avundsjuk! Jag bad henne ta ett räkchips åt mig, tänkte jag kunde unna mig ett. Men när jag ätit min egen lunch, istället för att ta det där chipset, tog jag ett tuggummi istället! Kände mig mäkta duktig. Om jag ska vara ärlig så var det inte alls svårt att stå emot maten där, även om jag var ledsen över att jag inte fick äta, och trots att det luktade gott. Jag tror det är mest den sociala biten som känns, och att man blandar ihop det med matupplevelsen. Förstår ni vad jag menar?

Ja och sen gick jag på gruppterapin, det gick bra men det var lite småjobbigt. Jag hade sett i Metro att CUBUS hade fet rea så jag frågade om någon ville följa med mig ner till Centrum och kolla i affären lite, och L sa ja, så vi gick. Jag äääälskar linnena de har på CUBUS, de sitter så tajt och de är så sköna och har så fina färger. Så visst blev jag lycklig när jag hittade såna där för bara 49kr styck! Köpte ett vitt och ett lila, jag hade velat ha ett svart också, men de var slut. De är jättebra att ha under en tröja, för de är så långa att de täcker rumpan och mina lår som jag inte tycker är så fina. Sen hittade jag ett par leggings, vanliga svarta för 99kr, alla mina leggings gick sönder för länge sen, så jag har verkligen velat ha ett par nya. Och så hittade jag ett par andra mjuka byxor, som jag också var tvungen att köpa, de kostade bara 149kr. L hade sagt att hon hade köpförbud, men hittade en snygg kappa för 149kr som tidigare kostat 799kr. Jag hittade också en, svart, jättefin, men de fanns inte i min storlek. Sen kunde vi inte låta bli att gå in på Lagerhaus, och då använde jag mitt presentkort och köpte mig en efterlängtad duschhylla, en pappershållare och 2 paket kakeldekor som jag ska sätta i badrummet. Det saknas bara 3 paket till, så det räcker hela vägen runt!

Jag fick lite ångest, för jag har egentligen inte råd att handla någonting, men jag bestämde att jag förtjänade det här då jag struntat i att belöna mig för mina framgångar med delmålen, trots att jag sa att jag skulle det. Och jag behövde verkligen de här plaggen, min garderob är så fattig så det finns inte. Och på Lagerhaus betalade jag ju ingenting, så det gjorde ju inget. Men så var jag också tvungen att inhandla ITRIM's kokbok som kom ut i december, och det är ju totalt värt pengarna. Jag börjar ju äta lunch och sen frukost om bara 2 veckor, så jag behöver lite goda recept!

Nu får ni titta på lite bilder medan jag går och lägger mig, god natt!





DAG 62


Hejhej.
Var på gymmet imorse, jag tränade 15min, bara kondition. Det gick bra eftersom det var så få på gymmet, så jag kunde typ hoppa runt som jag ville. Det var svårt att bara hålla sig till det, men det gick. Jag var envis.

Sen åkte jag till skolan, hade en helt okej dag och åkte hem efter skolan och har inte gjort något speciellt. Mest kollat på Ugly Betty. Är deppig fortfarande.

Fått lite boost ändå, igår fick jag feta boosten av A, jag ringde och pratade med henne lite för att se hur hon mår osv, och att få prata med någon som kan förstå hur jag känner. Fyfan så bra hon är! Hon sa så himla fina saker om mig. Hur kan folk tycka så mycket bra om en när man själv inte tycker det? När man uppenbarligen inte förstår och inte ser det som andra gör? Jag saknar henne, vill träffa henne nu!

Sen ikväll fick jag sms av E! Min underbara, fina E. Jag har varit påväg att smsa henne flera gånger igår och idag, men jag har helt enkelt inte orkat.. Jag vet inte varför. Kanske också för hon har det väldigt jobbigt hon själv och jag vill inte ösa ur mig på henne. I alla fall så hörde hon av sig själv, vilket gjorde mig glad! Hon är så fin, hon.

Och inte nog med det, så satt A-L på FB och peppade mig något otroligt.. Det var som att hon vägrade ge sig förrän jag släppt ner garden en bit och lyssnade på henne och gjorde som hon sa. Hon gav mig en lista på bra saker med mig och bad mig repetera den för mig själv och validera mig själv. Sånt som jag har så svårt för. Visst, allt det som står på listan är ju sant, men det är svårt att ta till sig. Känns som att man pratar om en annan människa, och inte mig. Jag kan ju inte vara sådär bra. Eller? Det är ju egentligen helt sinnessjukt.. Är så tacksam för att A-L vägrade ge sig och att hon peppade mig så fint. Det hjälpte, även om det inte kändes så just då.

Här kommer hennes lista:

  • Du är skitduktig på ITRIM
  • Det syns jättemycket att du gått ner i vikt
  • Du ser fräschare ut
  • Du ser gladare ut
  • Du gör något som ingen förväntat sig
  • Du har börjat träna igen (efter all sjukdom)
  • Du tar hand om Sambon och använder dig av relationsfärdigheter (ett terapi-begrepp)
  • Du går i skolan och det är både nytta och nöje
  • Du går vädigt mycket framåt i terapin
  • Du har massor med vänner som älskar dig (såå svårt att ta in!)
  • Du har en familj som älskar dig

Ja, ni ser ju. Sjukt mycket bra grejer och det enda jag kan tänka på är "du gör något som ingen förväntat" - dvs, ingen trodde jag skulle klara av något sånt här, varför skulle de?"

Jag förstår mig inte på mig själv.. Hur kan man vara så elak mot sig själv? Uscha, rörigt.. Ska lägga mig och sova nu, är helt jävla utmattad. Jag hoppas jag känner mig bättre imorgon! Har lagt upp A-Ls lista på skrivbordet på datorn som bakgrund och hoppas att det ska sjunka in.

Kram!



DAG 61


Uuuhhhh.
Haft en pissig dag idag.
Känner mig sjukt ledsen, trött och värdelös. Började nedvärdera mig i helgen och har nu inte kunnat sluta med det.. Trodde det hade med Sambon att göra, men var hos terapeuten idag och hon fick mig att se på det hela ur ett annat perspektiv. Jag har ju varit sjuk och förkyld och inte kunnat träna. Jag har för vana att inte lyssna på kroppen och köra på ändå, tills den nästan dör. Gjorde det lite till och från nu också, med mitt korta träningspass på ITRIM och yogan i skolan, men då jag insåg att det gjorde mig sämre, bestämde mig för att lägga ner det här med träning totalt tills jag blivit frisk. För att se till att jag skulle bli frisk nån gång så jag kunde börja träna igen.

Men när jag var hos terapeuten så påpekade hon att när jag inte tränar och sånt så tär det ju på självkänslan.. Och att det finns ett mellanting mellan att träna 100% och att inte träna alls. Och att jag kan träna utan att överanstränga mig. Nu när jag känner mig frisk, men fortfarande är lite osäker, med tanke på hur mycket slem som håller på och stör hela tiden. Promenader, till exempel är ju jättebra att ta, då får man motion men det är inte direkt överansträngande. Man behöver ju inte gå i maximal fart.

Kände mig attackerad av henne. Här har jag ju gått och ansträngt mig som fan för att inte överanstränga mig, och så säger hon att det är fel? Vafan! Liksom.. Hehe, men efter en stund så förstod jag hur hon menade och höll med. Så imorgon återvänder jag till gymmet för att påbörja min träning igen, om än i ett mycket lugnt tempo! Det känns bra med det.

Men jag känner mig ändå inte tillräckligt bra. Konstigt va? Det kanske tar ett tag innan självkänslan återkommer. Visst är det sjukt hur såna saker kan påverka oss så starkt? Jag har en lång lista med negativa kommentarer om mig själv, att jag är äcklig, ful, värdelös och såna saker.. Inte snällt! Men det är så här jag fungerar, det är så här jag gör när jag inte tycker jag duger och räcker till.

Är så trött, ska sova nu..
Natti.



DAG 60


Det slog mig just att det var 2 månader i fredags sen jag började med det här. Att ha gått ner nästan 15kg på 2 månader är rätt imponerande!

Idag var jag i skolan, kände mig lite deppig imorse men efter en stund bland alla vännerna i klassen så kändes det bättre! Sen efter skolan fick jag besök av min fina vän A-L, det är första gången hon kommer och ser nya lägenheten. Det tog sin tid, men nu är det äntligen gjort!

Och jag fick också äntligen ge henne min julklapp, ett fint hjärtformat guldhalsband med stenar i som jag hade lagt i en godisask! En liten pik om att hon själv har en egen kamp och just lärt sig att sluta äta godis. Så himla bra jobbat, A-L! Hon blev jätteglad, tur det, hehe. Innan vi gick hem till mig från bussen så gick vi till puben nere i Centrum och hon köpte sig dagens middag. Eftersom jag inte äter mat nu så har jag ju ingen mat hemma att bjuda på.. Och Sambons mat får han ha för sig själv, haha! I alla fall så köpte hon Fish'n'chips. Något som jag inte är sådär förtjust i. Dvs fisken och såsen.. Men pommes frites, åh! Hehe.. I alla fall så hade vi jättetrevligt, vi har ju inte träffats på hur länge som helst, jag minns inte när det sist var. Det var i alla fall när jag fortfarande åt VLCD tror jag! Så hon tyckte att jag hade blivit mycket smalare och sa detta flera gånger. Jättekul att höra! Jag kan ju inte se det sådär som andra, så det är roligt att höra att det ger resultat.

Men så det här med Fish'n'chipsen.. När hon åt så var det inte så jobbigt, men sen åt hon ju inte upp allt, utan kartongen med resterna stod kvar på bordet och jag kunde känna lukten.. Jag började tänka att "jag hoppas hon inte kastar kartongen med resterna i soporna, för då kan jag ju ta mig en liten smakbit sen när hon gått".. Självklart gjorde hon ju det innan hon gick! Men slutade jag tänka på det för det? Nej, absolut inte.. Nu, 2 timmar efter att hon gått hem kunde jag fortfarande inte sluta tänka på dem. Jag bestämde mig för att ta upp kartongen ur soporna så fort Sambon gått och lagt sig! Hur sjuk är man inte??? Så just nyss bad jag honom kasta soporna. Höll på att bli galen ju.. Jag vet inte vad jag hade gjort annars! Alltså tack och lov att jag hittade förnuftet nånstans och bad honom kasta soporna. Och nu känner jag mig rent äcklad av tanken på maten, fatta hur mycket fett det är i det där. Kollade lite på google och typ 60% av energin av en portion Fish'n'chips kommer från bara fett. Alltså shit! Och hela måltiden går på kanske en 1000 kalorier. På en måltid! Det är ju mer än vad jag äter på en hel dag! Hehehe..

Menmen! Är så glad att jag klarade av den pärsen.
Nu ska jag sova!





DAG 59


Idag har det inte varit någon speciell dag, jag har bara tvättat en massa tvätt och städat hela lägenheten. Jag fick också Sambon att städa köket, så nu är hela lägenheten skinande. Och så bäddade jag rent sängen med de nya sängkläderna vi fick i julklapp av Sambons jobb, det ska bli mysigt att lägga sig där sen.

Mmmmmmm så rolig är jag idag,
god natt!



DAG 58


Imorse var jag seg osv, men sen kom min fina fina barndomsvän J hit och vi åkte tillsammans till Heron City och spelade arkadspel. Jag frågade om vi skulle promenera dit härifrån, för vi bor rätt så nära Kungens Kurva. Dock har jag aldrig gått dit själv, så jag vet inte hur lång tid det tar, men jag uppskattade det till kanske en halvtimme. Men det hade hon inte lust med, så vi struntade i det. Jag skulle egentligen ha promenerat på förmiddagen innan hon kom, men då var jag alldeles för seg.

Hur som helst så hade vi jättekul! Vi spelade bådas favorit, bordshockey, och en massa annat knasigt. När pengarna tog slut gick vi till mattorget och hon åt massa Sushi och jag åt en bar, det gick jättebra trots att jag älskar Sushi och alla runt omkring åt hamburgare, pommes frites, indisk mat, kebab, pizza, tex mex och sånt där. Känner mig stolt!

Efter det åkte vi tillbaka hem till mig och skulle kolla på film, men det gick inget vidare. Dock hade vi det trevligt i alla fall, vi satt och snackade gamla minnen tillsammans med min Sambo som berättade sina egna minnen. Sen åkte hon hem och nu ska jag snart sova, men först ska ni få se en massa bilder från idag!


 



DAG 57


Heeeeeeej allihopa!
Idag har jag haft en jättefin dag, jag har varit på gott humör hela dagen! Jag började med att ha ett Motivationssamtal med min hälsorådgivare Helen, på ITRIM Liljeholmen. Det gjorde mig väldigt glad och uppmuntrad, så med det goda humöret fortsatte jag vidare till skolan där vi fick spela mattespel, det var jättekul! Sen fick vi fortsätta med att räkna i matteböckerna.

Efter lunch var det FORUM, som vi har varje fredag. Då kommer oftast någon och föreläser, och idag var det en riktigt intressant föreläsning av Antia Dorazio, som jobbat för Läkare i Världen, och hon berättade hur Sveriges flyktingpolitik ser ut idag, och det var så himla hemskt!

Jag blev väldigt inspirerad av hennes föreläsning och ska läsa på mer om det här, då jag själv också verkligen brinner för att hjälpa allt och alla, och det här kan kanske vara den organisation jag vill börja att engagera mig i. Vi får se! Det är inget jag kommer kasta mig in i i alla fall, jag har ju en massa saker och ting jag måste reda upp med mig själv först. Men jag är otålig att få komma igång att göra världen till en bättre plats att leva på.

Efter skolan åkte jag hem, pratade lite i telefon med A, hon är fortfarande sjuk och inväntar kallelser till olika avdelningar för undersökningar för att få reda på vad som är fel med hennes kropp. Men det är helt sinnessjukt hur stark hon är! Att hon orkar hålla modet uppe, att hon ens orkar ägna sig åt att engagera sig i mig och min kamp och peppa mig, när hon mår så dåligt! Det är grymt imponerande. Jag blir alltid lika glad av att prata med henne! Vi bestämde att jag ska ta mig till henne nästa vecka så att vi äntligen kan få träffas, skönt!

När jag kom hem la jag mig i soffan och började titta på tv-serien Ugly Betty, som jag skaffat mig. Har gått och väntat på det rätta tillfället att påbörja maratonet, och idag kändes som rätt dag, jag var frusen och trött efter första veckan i skolan och behövde ta det lugnt och skönt.

Vid 20-tiden kom min älskade hem och sen dess har jag umgåtts med honom för vi ses så sällan nu för tiden, så det behövdes. Jag behöver lite dos av kärlek!

Börjar känna mig trött nu, så snart blir det väl att gå och lägga sig.
Jag hoppas ni också har en bra fredag och att ni får en fin helg!
God natt.



DAG 56


Woa, haft en riktigt intressant dag!
Började med att träffa två läkare på SöS angående ett hudproblem jag fått pga min övervikt. Skönt att äntligen få någon riktig hjälp med det! När jag satte mig i väntrummet och väntade på att få komma in så började farbrorn mittemot mig prata med mig om vädret och att han jobbat i Texas som ung osv. Trevligt!

Sen hade jag ett par timmar att fylla, så jag åkte hem till min kompis och före detta kombo T, som jag inte träffat på riktigt riktigt länge! Hon är gravid och håller på och etablerar ett äkta familjeliv, det känns helmysigt. Det var kul att äntligen träffa henne igen, och även få hälsa på deras senaste familjemedlem, en liten liten chihuahua, så himlans söt var hon! Väldigt leksugen och en riktig kelgris, hihi. Nu väntar vi bara på att den lilla flickan i magen ska komma ut också, men det dröjer ett par månader till, än så länge.

När jag skulle ta bussen från Upplands Väsby Station hem till T så började en man i medelåldern från Gambia prata med mig och självklart tyckte han att han skulle få mitt nummer när jag skulle gå av bussen. Trevlig man att prata med sådär lite flyktigt på bussen - men varför skulle jag vilja skapa en relation med honom för det? Sånt där förstår jag mig inte på!

Efter det åkte jag till Sollentuna för att gå på gruppterapin och idag började det en ny tjej, det var spännande! Och det kändes skönt att få återgå till det normala, den vanliga rutinen osv.

Ja, sen åkte jag hem och nu ska jag sova för jag är helt slut! Brukar alltid bli det på torsdagar, för det där med terapin tar verkligen energi. Så god natt på er!




TREDJE VÄGNINGEN





ITRIM-GRUPPEN


Hej på er!
A kände sig alldeles för dålig idag, så hon ställde in vårt möte, mycket tråkigt tycker jag, men inget man kan göra något åt. Jag hoppas bara att hon blir frisk snart!

Så istället för att åka till Liljeholmen direkt efter skolan så stannade jag kvar med min fina vän S, som går i min klass. Jag räknade Matte på förmiddagen men sen efter lunch så var jag nere i smedjan och jobbade som en gris tillsammans med S, och så när mitt möte med A blev inställd så bestämde jag mig för att stanna kvar i skolan istället för att åka hem emellan eller ränna runt på stan, och då var S så söt och joinade mig! Så vi satt i datasalen och snackade skit och kollade efter fina bilder på vargar på google.

Ja sen åkte jag i alla fall till ITRIM och vägde mig. DAN-TAN-DAAAAA!!! Spännande var det! Och resultatet var mycket positivt! Jag hade ju nojjat en del innan och tänkt att det kommer säkert vara riktigt lite, som mest typ -2kg! Men åååhhh vad glad jag blev när jag insåg att jag har gått ner hela 5,1kg!!! WOHO! All ångest borta, hihi.

Nu känner jag mig sjukt glad och motiverad! Nu vill jag bara bli ordentligt frisk så jag kan komma igång med träningen och köra på ännu mer. Det här betyder att jag bara har 3,5kg kvar att gå ner för att nå mitt första viktmål, dvs -18kg på 12veckor. AWESOME! Det kommer jag ju fixa lätt, då det är hela 4veckor kvar tills dess.
Jag är sjukt nöjd. Dessutom var det väldigt kul att träffa alla andra, och, att få höra att jag inte var den enda som hade fuskat lite under julen. Men, jag vann ju en stor vinst ändå!

Nu är jag trött, så nu ska jag sova.
God natt!



DAG 55


Fullbokad dag!
Först skola och sen ska jag träffa A från min ITRIM-grupp, vi har ju inte setts på över en månad, så det ska bli kul att träffa henne och äntligen få ge henne hennes julkapp! Sen har vi ITRIM-gruppen idag, jag är mycket spänd på att se resultatet på vågen!

Önska mig lycka till!



DAG 54


Hejhej,
idag har jag varit i skolan och började med att ha träslöjd där jag fortsatte jobba på mitt projekt som jag påbörjade i november. Jag har även utvecklat grundidén till en helt annan sak så det känns kul, det kommer bli sjukt snyggt.

Efter lunch hade vi en genomgång av datasalens datorer, då de använder ett gratis operativsystem som heter Ubuntu och som alla inte känner till, så fick vi lära oss hur det fungerar, och då fick vi inloggningsuppgifter till datornerna och våra skolmailadresser och sånt dära onödigt, hehe.

Jag gick tidigare eftersom jag skulle åka på individuell-terapi, första gången på 4 veckor! Det var kul, vi skrev nytt kontrakt och pratade om nya mål för året. Jag fick mycket beröm och bekräftelse på att jag gör ett bra jobb och att mina framsteg är synliga.

Det tär på kroppen att helt plötsligt vara igång en massa så jag är helt slut idag med, så nu blir det sängen för mig!
God natt!



DAG 53


Yay!
Idag började skolan igen. Och vi fick välja lite nya grejer till måndagarna och jag valde YOGA och skrivarverkstad. Jag sa till YOGA-instruktören att jag är förkyld och borde inte träna, så jag kan ju vara med idag utan att träna, men han insisterade på att jag skulle vara med ändå, för det var så lugnt så det skulle gå bra ändå. Det gjorde ont i ryggen då och då men annars var det väldigt skönt. Självklart kan jag inte göra alla övningar 100%, eftersom jag är tjock och ovig, men det var sånt som man tränade upp sa han.

Han sa faktiskt att han själv hade vägt runt 100kg när han började träna YOGA och kunde knappt nå ner till fötterna. Men nu är han jättesmal och kan typ göra vad som helst. Så jag körde på!

Sen på eftermiddagen hade jag skrivarverkstad och det var kul. Sist jag gick en sån kurs var i gymnasiet och jag har skrivit mindre och mindre sen dess. Det pendlar väldigt mycket. Jag tänkte använda den guidningen vi får av läraren till att få hjälp att reda ut det här med min bok som jag vill skriva.

Jag hade en jättejobbig natt, så nu är jag helt jävla slut så jag ska gå och lägga mig!
Kram!



DIKT


En bra grej med att vara uttråkad är att man får inspiration och blir kreativ. Så jag skrev en dikt om hela det här jobbsökandet.



JAG VILL HA ETT JOBB

Så perfekt, så felfri
men kan ändå inte bli
anställd där jag vill
bara på en äcklig grill

Åh, vad jag önskar mig ett jobb
att inte bli ratad av nå'n jävla snobb
varför är det ingen som ser
allt det underbara jag ger

Ett jobb med bra miljö, tider och lön
en arbetsplats som är trivsam och skön
där jag och mina arbetskamrater skrattar
för de är så bra, de är så'na som fattar

Jag vill bara få göra mitt
och att allt ska vara vitt
så jag kan njuta och må bra
och vara nöjd med att vara ja'.



ARBETSSÖKANDE


Som ni vet så går jag i skolan. Men det är ju bara för 3 månader, då det är en grej mellan Arbetsförmedlingen och skolan. Dvs, jag får alfa-kassa 50% för att jag är arbetslös och de på Arbetsförmedlingen tipsade om detta samarbete, att jag kunde gå 3 månader på den här kursen för att liksom ha något att göra och för att bota skräcken för att gå tillbaka till skolan.

Tidigare har jag ju studerat filmvetenskap och rörlig bild med syftet att bli regissör. Vilket jag blev också, vilket jag ÄR. Men jag pallar inte jobba med det. Det är mer som en hobbygrej, har jag kommit fram till. Så i somras kom jag fram till att jag skulle bli lågstadielärare. Jag älskar ju barn och tycker om att jobba med människor, och gillar det där psykologiska och pedagogiska. Så det passar ju perfekt! Men för att jag ska komma in på lärarutbildningen så krävs det att jag har betyg i Matematik B och Samhällskunskap A. Vilket jag för tillfället inte har. Därför hade jag ändå tänkt gå på folkhögskola för att ta just dessa kurser. Jag provade med komvux först, i höstas, men insåg att det verkligen inte skulle fungera. Alldeles för mycket eget ansvar, och alldeles för svårt.

Så när den här möjligheten dök upp med Skeppsholmens Folkhögskola, då hoppade jag ju på det direkt. Men, det är liksom bara en studieförberedande kurs på som sagt 3 månader. Och jag trivs ju väldigt bra där! Så jag hade tänkt försöka ordna det så att jag kan fortsätta där och slutföra de där kurserna jag behöver.

Men som ni kanske läst tidigare så har jag väldigt ont om pengar. Det är inte mycket pengar man får när man är sjukskriven och arbetslös. Och att dessutom gå på ITRIM som även om det inte kostar mycket pengar, ändå kostar. Så jag har nu insett att jag måste ha ett jobb. Och det är inte första gången! Innan jag började på skolan hade jag varit arbetslös i 1,5 år. Så tro mig, jag HAR försökt att få ett jobb. Och det har inte varit såhär svårt förut. Det har nog mest med lågkonjukturen att göra. För jag har ett långt CV med mycket erfarenhet från många tidigare anställningar. Så egentligen borde jag kunna få ett jobb ganska lätt!

Men, som sagt, det har varit riktigt riktigt svårt de senaste 2 åren. Men jag tror att den här gången blir det annorlunda. För nu mår jag bra, mycket bättre än jag gjort de senaste 2 åren, mycket tack vare min terapi, och såklart, ITRIM, så jag tror ärligt talat att om jag bara är tillräckligt envis och kämpar riktigt hårt, så kommer det nog att lösa sig. Dessutom så är ju ekonomin på väg upp nu igen, så det finns helt andra möjligheter nu.

Ja, så jag har sökt skitmånga jobb nu de senaste dagarna och jag hoppas att ni håller tummarna för mig där ute!



DAG 52


Haha. Ja, ni. Som Eva och Mamma sa, att träna igår var en DÅLIG idé! Har inte riktigt ont, ont, men jag känner av halsen idag. Så idag åkte jag inte iväg till ITRIM och tränade som jag hade tänkt. Faktum är att när du har en infektion i kroppen så jobbar ju kroppen för att bota detta, och om man då åker och tränar så bränner inte kroppen mycket kalorier, eftersom den bara kan sköta en stor grej i taget. Så det vore egentligen värdelöst att träna! + att man försvårar botningsprocessen när man utsätter kroppen för påfrestningar som ett träningspass, så nu har jag skaffat mig en extra sjukdag.

Allt det här vet jag ju, men jag kände mig ju frisk, uttråkad och stressad inför vägningen på onsdag, så jag tyckte att nu är det dags att komma igång med träningen igen. Hah, tji fick jag!

Menmen, sånt är livet. Jag får helt enkelt lugna ner mig och vänta på att bli helt och hållet frisk. Men som tur är så var det fint väder ute idag så jag passade på att ta mig en lugnt promenad. Det skadar ju i alla fall inte! Och imorgon börjar ju skolan, så då får jag mer att göra igen.

 





DAG 51


Haha, hejsan.
Idag var det dags att ge sig iväg och handla mat igen, och ITRIM Liljeholmen har ju bara öppet 9-13 idag, vilket var jobbigt eftersom jag var seg och hade egentligen velat ta det lugnt. Menmen, iväg kom jag i alla fall till slut. Jag hade tänkt dra ett lätt träningspass också, så det var viktigt att jag kom i tid!

På vägen dit skickade jag iväg ett sms till min gruppkompis A, och det visade sig att hon höll på att skicka ett till mig exakt samtidigt, så hon ringde upp. Alltid lika kul att prata med henne! Dock så sa hon att jag fortfarande lät förkyld så hon rådde mig att INTE träna. Uff, vad modet sjönk. Jag ville ju hinna träna så mycket som möjligt innan vägningen på onsdag! Så resten av vägen till ITRIM försökte jag bearbeta detta dilemma.

Väl framme så frågade jag killen som jobbade för dagen vad han tyckte, och han sa att det gjorde väl inte så mycket om man är LITE förkyld. Tiden sprang iväg. What to do? Gaaaaah, jag handlade mat och sen sprang jag in och tog på mig gympaskorna och så körde jag ett pass på bara 1 varv, dock körde jag dubbelt på jogging och sit-ups, så det blev ett 20minuters träningspass. Det var RIKTIGT svårt att inte ta i för mycket. Hade ju saknat det så mycket och jag blev så sjukt taggad av atmosfären.

Nöjd och trött åkte jag hem igen. Väl hemma duschade jag och bänkade mig i soffan. Tänkte att nu har jag fått göra det jag ville, nu får jag bannemig vila. Hittade en tv-serie jag såg på när jag var ung som stängdes ner efter bara 8 säsonger, som jag började titta på. Nostalgi, hihi.

Nu ska jag lägga mig i sängen hos Sambon och mysa lite!
Natti.



DAG 50


Hej på er.
Idag har jag haft en fin dag! Har inte blivit sämre igen, förutom att jag blivit lite mer täppt. Jag hade tänkt åka till mitt gamla gym och gå på gåband, men jag segade mig för mycket och min kompis J skulle komma hit, så till slut rann tiden ut.

Lägenheten var ju fett stökig och smutsig också då Sambon varit här själv ett par veckor och han är ju inte den mest noggranna personen direkt, och i och med att jag har varit sjuk har jag inte kunnat städa ordentligt. Som jag skrivit så när jag fått tråkigt och så, så har jag sorterat papper och plockat undan lite undan för undan, men det måste ju ändå städas ordentligt.

Så jag hade bestämt att jag skulle städa innan hon kom, och då blev det ju så att jag hellre stannade hemma och städade istället för att åka och träna. Och hur skönt var inte det! Jag älskar verkligen att ha det städat, rent och fräscht, så jag mådde riktigt bra när jag var färdig. Men köket lämnade jag, för det tänker jag inte städa ensam. Det är inte jag som stökat till det, det är inte min smuts, så varför ska jag behöva förnedra mig genom att städa undan det? Nej nej nej. Men, jag kan hjälpa till dock!

Hehe ja så det var förbjudet område att gå in i köket, men det gjorde inget. J och jag gick och handlade mat åt henne på den lokala puben här nere, och så satt vi i vardagsrummet och snackade skit medan hon åt, och jag åt ju också samtidigt, fast en bar.

Sen tände vi alla ljus, släckte lampan och satte på en film. Det var riktigt trevligt att ha henne här, man har alltid kul med henne och det var skönt att få känna sig som en riktig människa igen, hehe. Nu har hon åkt hem och jag ska gå och sova!

God natt!



DAG 49


Hehe, ja idag har det varit en kul dag. Först åkte jag till ITRIM Fridhemsplan, eftersom min mat var slut och de var typ de enda som hade öppet idag.

Sen hade ju jag och ett par klasskompisar hade ju snackat om att vi skulle åka pulka på lovet, och eftersom jag var sjuk så var vi ju tvungna att skjuta upp det, så idag tyckte jag att nu är det dags! Haha, sen visade det ju sig att det var typ snöoväder, och det var massa blöt och nysnö, så det blev inte så mycket åka av, vi hade dessutom inga pulkor utan åkte säck, och det gick inte så jättebra, hehe.

Men det var i alla fall kul! Och det var härligt att komma ut och röra på sig, och, framför allt, träffa folk! Vi hade jättekul åt varandra när vi pulsade fram i en halvmeter nysnö uppför typ världens största backe, och sen, när vi skulle upp för själva åkbacken vi hade åkt nerför. Haha, det var inte det lättaste!

Sen när vi inte orkade mer så gick vi ner till den loka puben och satt och snackade skit ett par timmar. Det var allmänt trevligt. Det var lite tufft när de serverade massa mat som pizza, hamburgare och sånt där, men jag överlevde. Jag hade ju min egen mat. Jordnötterna de hade på vårat bord var dock mycket svårare att stå emot och jag fick i mig ett par nypor.

Ja när jag blev trött på att sitta och snacka skit så åkte jag hem och nu har jag helt sinnessjukt ont i benen. Alla vi har ont i kroppen ikväll, så det var väl av ansträngningen av allt pulsande. Jag är lite orolig att jag ska bli sjuk igen, men inte så värst. Känner mig frisk och glad!

Nu ska jag sova, god natt.



DAG 48


Hejhej.

Ingen stor action idag, jag tvättade 13-16, det gick bra och jag mår bra. Är mycket bättre i näsan, använder nästan ingen nässpray alls nu.

Känner mig tråkig och har inget intressant att skriva om.



DELMÅL 4


DELMÅL 4
Dag 1-60 med LCD (Low Calorie Diet)


FÖRBÄTTRINGAR
  • Pulspass (träning)
    30min
    3ggr/veckan

  • Vardagsmotion
    8.000 steg/dag

  • Måltidsordning
    4ggr/dag
    Var 4:e timme

  • Inte bli påverkad av andra
    Säga nej
    Varje dag

  • Dricka vatten
    Minst 2L/dag


DELMÅL 3


Kom på att jag helt glömt uppdatera er om mina delmål också. Så här kommer det!


DELMÅL 3
Jul och Nyår med LCD (Low Calorie Diet)


FÖRBÄTTRINGAR
  • Pulspass (träning)
    30min
    3ggr/veckan

  • Vardagsmotion
    8.000 steg/dag

  • Måltidsordning
    4ggr/dag
    Var 4:e timme

  • Inte bli påverkad av andra
    Säga nej
    Varje dag

  • Dricka vatten
    Minst 2L/dag

Tja, det gick ju sådär med det här målet, men det är bara att ta tjuren i hornen igen, och det är precis vad jag har gjort! Trots all sjukdom så har jag sen jag kom hem från Mamma helt hållt mig till dieten och det fungerar ju bra. Min matlust har ju inte varit sådär jättestor, men det har i alla fall fungerat.

Nu längtar jag bara tills jag kan komma igång med träningen igen! Jag tror att jag skulle kunna köra ett träningspass på fredag, vad tror ni? Jag ska göra ett till inlägg med delmål 4 också, så att ni vet vad som gäller. Haha!



DAG 47


Hej på er.
Idag har jag haft en bra dag. Minimalt med snor, minimalt med hostande! Så himla skönt. Jag väcktes vid typ 8.30 av att jag inte kunde andas, så jag medicinerade mig lite och just då kom Sambon hem. Jag kände mig trött men ville inte sova mer då jag ville passa på att få en bra dygnsrytm och inte sova hela dagen. Dessutom var jag hungrig, det var frukostdags. En ljummen Smoothie är inte favoriten, men jag kan fortfarande inte dricka kallt, så hade inget val.

Sen gick jag och la mig igen med en bok, tänkte att jag i alla fall kunde ligga i sängen ett tag och slappa. Men efter en stund blev jag supertrött, så jag somnade. Ingen fara att sova ett par timmar, tänkte jag. Men det blev lite mer än ett par timmar, jag gick inte upp igen förrän vid typ 15!

Och då ringde jag min älskade vän E, för det är hennes födelsedag idag. Och som vanligt när vi pratar är det svårt att hålla det kort, så det blev ett entimmessamtal. Och då insåg jag att jag inte ätit lunch. Oj! Hehe, ja så det var bara att sätta igång. Jag satsade stort och körde på med en portion Cous-Cous, men det var inget gott. Jag kände ingen smak, så det var bara blä. Good to know!

Tja sen la jag mig i soffan och såg på en film, "7x" heter den och är svensk. Den var helt okej. Lite flummig, sådär ogreppbar handling osv. Men stark, man förstår symboliken. Och intressant bildspråk! Sen kom Sambon hem och då blev jag på ett sånt gott humör, jag hoppade in i duschen och sen satt jag och skojade lite med honom en stund innan han gick och la sig för kvällen. Och då fortsatte jag med sorteringen av alla papper, så nu är ALLT i perfekt ordning! Det är så himla underbart! Jag älskar det, hehe.

Nu ska jag fylla i min kalender och sen inte så mycket mer.
Kram!



DAG 46


Hupp!
Det blev ingen lypsyl för det glömde jag bort. Men jag har druckit mer, så nu är läpparna mindre torra i alla fall! Dessutom, så tog jag nässpray när jag kom hem, och det var väl vid 18-tiden och jag har inte varit täppt i näsan nånting och inte behövt snyta mig mer än typ 3, 4ggr sen dess, så jag har inte behövt andas med munnen, vilket hjälper läpparna också. Det har varit så himla skönt! Dock hade de inte min favorit med menthol, men det gör inget, den här gjorde inte lika ont och hjälpte jävligt bra, så jag är nöjd ändå.

Jag hittade också säsong 4 av The Big Bang Theory, vilket gjorde mig riktigt glad, så har legat i soffan och tittat på alla 11 avsnitt, den serien är bara så sinnessjukt bra! Och det hjälpte mig att vara still och inte göra ett skit, vilket är bra, för jag vill verkligen bli frisk så ska försöka att inte överanstränga mig.

Men, jag hostar lite mer nu istället, det är inte så farligt förutom den jobbiga hostattacken jag fick för en stund sen. Det är en sån där typisk rethosta som man liksom inte kommer ifrån, utan man bara hostar, hostar och hostar! Usch, jobbigt, jag trodde jag skulle bli galen! Men, som tur är så gick den över. Klockan är rätt mycket nu, jag hade velat sova tidigare men var inte trött då. Dock gäspade jag nyss, vilket tyder på att det är dags att lägga sig. Skönt!

Sambon gör sig i ordning för nattjobbet, och så kommer han nog jobba imorgon dag också, stackarn. Han är stark, han! Imorgon kanske jag berättar om det där jävla matsuget jag har alltjämt.

God natt!



BLÄÄÄ


Usch, livet suger.
Jag är fortfarande förkyld! ÅÅÅHHHH jag orkar inte mer, jag vill verkligen inte mer! Usch usch usch. Dock är jag ganska pigg, det är ju i och för sig bra. Men jag orkade inte gå ur sängen förrän efter kl 13! Jag skulle ha tvättat idag, men jag tror inte det vore en sån bra idé, så jag skippade det.

Dock ska jag ta en promenad ner till affären, för nässprayen är slut. Och så ska jag köpa Fun Light, för jag dricker alldeles för lite och det blir lättare att dricka när det smakar sött. Speciellt när det är ljummet vatten! Jag hatar verkligen att inte dricka iskallt vatten, men nu har jag som inget val.

Ska köpa mig en ny lypsyl också!
Hepp.



BESÖKSREKORD!


WOHO!
Slog besökrekord idag med hela 26st besökare! Det gör mig riktigt glad, jag önskar bara att fler ville kommentera, det är ju alltid så roligt när man får en slags respons av sina läsare.

Kanske ni har några frågor till mig om ITRIM eller något annat? Tveka inte att fråga!
Natti.



DAG 45


Håhåjaja.. Idag har jag väl i alla fall hittills mått som bäst. Dessutom kom magen igång lite! Jag vaknade ju vid 10-tiden idag, och med tanke på att jag inte somnade förrän efter 4 inatt så trodde jag att jag skulle vara död när jag vaknade vid 10, men icke. Seg, men inte död. Så jag tog det lugnt ett par timmar, lyckades få iväg Sambon till ITRIM för att handla mat åt mig, snällt av honom!

Sen mot kvällen drabbades jag av en nyck och började småstäda och plocka undan och sen satte jag mig och började sortera alla lösa papper som samlats på hög. Jag älskar att ha ordning och reda och får total panik när det inte är så. Denna panik kom direkt när jag kom hem i torsdags, så jag gjorde lite förarbete redan då. Men så idag stod jag helt enkelt inte ut längre, utan satte mig och sorterade och strukturerade om. Mina papper och mina pärmar är det inget fel på, det fick jag ordning på för ca ett år sedan, men Sambons papper däremot är det annat med. Jag köpte pärmar åt honom och försökte hjälpa honom att strukturera upp det, men han verkar helt inkapabel ointresserad av det då alla papper lik förbannat ligger huller om buller, även om de flesta ligger INOM pärmarna.

Jaaaaaaa vad ska man göra? Haha, jag strukturerade om lite så vi fick oss en GEMENSAM pärm, så att jag kan ha kontroll över ALLA viktiga papper som kommer in i huset. Yes, jag är så smart! Jag har ett skitbra system jag skulle vilja köra, men det är lite svårt när vi inte har den möbleringen som krävs. Men jag ska försöka ordna upp det på ett annat sätt så länge. Man får ju improvisera!

I alla fall så när jag inte orkade hålla på med det där längre hade febern på något sätt smugit sig tillbaka in i mitt huvud! Så förgargat, inte roligt alls! Och så kom jag på att jag glömt bort middagen, så nu har jag satt mig i soffan och försöker få i mig en Jordgubb/Citron Smoothie, dock har Alvedonen redan gått ner i magen, jag hoppas de kickar in snart. Jag har i princip inte ont i halsen längre förutom när jag måste hosta lite och när jag nyser. Fy fasen vad ont det gör när jag nyser! På tal om det så hade jag och Sambon en beef om min förkylning idag. Han insisterade på att jag skulle må bättre av att gå ut och gå en sväng, jag höll inte med. Sen tyckte han att jag snöt mig för hårt och att jag skadade mig själv, medan jag hävdade att jag snöt mig så hårt jag var tvungen för att få  ut allt äckligt och jobbigt snor, och den enda anledningen till att jag med jämna mellanrum får näsblod i ena näsborren är för att mina slemhinnor är känsliga och går sönder så fort jag typ petar på näsan!

Och vafan, det är väl min kropp, jag vet väl bäst vad den mår bra av och inte, och om jag ska snyta mig eller inte! Haha, och han säger det inte bara en gång, utan typ 10 gånger! Så man blir ju typ tokig till slut, hehe. Menmen, vi är alla olika! Jag är i alla fall helt sårig av pappret runt hela näsan och supertorr om läpparna, men jag har tappat bort min lypsyl, som dessutom nästan var slut, så jag fick ta en annan som egentligen bara är vaselin med tutti-fruttismak på, och så har jag ingen bra hudkräm att sätta på näsan, jag kladdade just på nivea men det svider ju som fasen!

Nu ska jag sjuttsingen stänga igen datorn, se färdigt "Under Toscanas sol" som går på tvn och sen gå och lägga mig! Imorgon ska jag försöka tvätta. Vi får hoppas att jag blir frisk imorgon!

Kram.



MIN BILDDAGBOK


Jag kom på att jag har ju glömt att tipsa er om min bilddagbok också! Där kan se fler bilder än de jag lägger upp här, om ni är intresserade. Jag har lagt en länk i länkarkivet där till höger, men ni får en här också!

Enjoy!



ANDRA VÄGNINGEN


Som lovat!




SÖMNLÖS


Har ännu inte blivit sömnig. Sitter och försöker sysselsätta mig.. Just nu dricker jag vaniljte då jag i princip torkade ut av vätskebrist. Dock är ju te vätskedrivande, så det går väl på ett ut. Jag hade tänkt ta mig till ITRIM själv imorgon, men just nu känns det väldigt tveksamt. Har i alla fall lagt till vätskeersättning på handlingslistan!

Min Sambo kanske skulle jobba dubbelt, så jag är tveksam till om han kommer kunna åka och handla åt mig imorgon.. Usch, jag tycker det är så jobbigt att be någon om något! Så därför tänkte jag prata om något lite roligare, här får ni se två bilder på mitt ansikte där man kan redan kan se en liten skillnad!


 

 

Kommentera gärna vad ni tycker, om ni ser någon skillnad eller inte? Vore kul att höra! Jag kom på att jag glömt lägga ut data för min andra vägning, så om jag orkar ska jag göra det imorgon. Börjar känna mig tröttare nu, får se om jag somnar här på soffan snart. Kram!

 

 


SJUK


Usch, jag vill bara bli frisk igen. Efter sista inlägget gick jag och kokade en kopp te, och kände mig pigg nog för att värma en tallrik Chili sin Carne, sagt och gjort. Det gick att äta, men det tog sin tid och det var lite för kryddigt, men jag drack teet samtidigt, så det blev inte så farligt.

Till mellanmål åt jag upp resten av min bar, och drack mer te. Sen på kvällen ville jag ha soppa, buljongsoppa. Och jag var riktigt hungrig, för det tog ett bra tag innan aptiten kom. Och jag ska ju egentligen hålla mig till dieten, men jag kände liksom att det var det absolut enda jag kunde få i mig just då. Slängde i lite kyckling för att se till att jag i alla fall skulle få i mig någon slags näring och undvika näringsbrist!

Dock har jag nu mått illa sen jag åt det där. Usch! Har legat och svettats ikväll också, känns ovanligt, då jag för det mesta frusit. Jag fick sambon att diska innan han gick och la sig, yay. Dock städade han inte köket. Kanske han gör det imorgon, vi får se. Han har varit lite ledig nu och hunnit sova ifatt lite, men jag vet inte om han var nöjd med det. Han hade blivit ombedd att skotta snö imorgon, plus att han ska jobba inatt, och han lät väldigt tveksam till skottandet.. Vi får väl se.

Själv såg jag på film efter att han lagt sig. Det finns ju inte mycket vettigt på tvn just nu känns det som. Men nu är klockan mycket och jag ska försöka lägga mig snart. Jag hoppas verkligen på en bättre natt inatt!

Håll tummarna för mig!



DAG 44


Usch! Inatt var det verkligen inte roligt. Jag gick och la mig så fort jag kunde efter tolvslaget, och då frös jag som en idiot, var helt täppt i näsan och hade JÄTTEONT i halsen. Jag ville ta Alvedon, men jag har svårt att svälja såna stora tabletter med vatten, så jag brukar använda mig av något trögflytande, och då skulle jag bli tvungen att öppna en Smoothie, och det ville jag inte, för jag hade bara en kvar. Men när jag låg där i sängen och kände mig så eländig så tänkte jag att jag kommer inte kunna somna om jag inte får hjälp, så jag bad Sambon komma in med ett glas vatten, och så tog jag mig en sömntablett istället. Det tog ju såklart en stund innan den började verka, men sen sov jag gott ett par timmar i alla fall.

Vaknade igen vid 4-tiden, hade svettats en del, men frös fortfarande och hade nu världens huvudvärk, jag kunde knappt öppna ögonen eller vrida på huvudet utan att vilja skrika rakt ut i smärta. Så jag tvingade mig upp, gick och kissade, och sen gick jag till köket för att öppna den där Smoothien och ta Alvedon. Men, då blev jag helt knäsvag och svimfärdig så jag tog mig till toaletten. Det läskiga med mig är att när jag ska kräkas, svimma eller är riktigt dålig i magen, så får jag exakt samma symptom, exakt samma känslor, så jag oftast inte vilket av de som ska hända! Det är skitläskigt. Dessutom så hände det ibland när jag var liten och blev riktigt förkyld  att febern blev jättehög, och att jag då svimmade, så jag var orolig för att det var det som skulle hända. Jag övervägde om jag skulle väcka Sambon eller inte. Jag hoppades på att det var magen som krånglade i alla fall, så jag satte mig på toaletten, och, mycket riktigt så var det ju så. Har ju inte gått på toaletten sen magsjukan tog slut, så jag visste att det skulle väl komma till slut. Men, det gick inget vidare.. Jag har ju hört om folk som dött av förstoppning och sånt där, så jag blev riktigt nervös, eftersom jag kände mig riktigt svimfärdig också. Men, det räckte visst med att jag försökte, för det gick över och till slut kunde jag gå tillbaka till köket och ta mina Alvedon.

Tillbaka i sängen somnade jag nog om ganska fort, men vaknade sen igen, kanske vid 6-tiden, jag vet inte vad klockan var då. Men då var jag i alla fall så jävla täppt i näsan att jag tror fan jag aldrig varit med om något liknande! Så fort jag stängde munnen för att svälja fick jag panik eftersom jag inte kunde andas. Det var riktigt obehagligt! Så jag snöt mig och snöt mig och sprayade och sprayade, tills jag till slut hade fått ut allt jävla äckligt snor! Jag var också nästan helt genomblöt av svett, tröjan blev kall och äcklig när jag satte mig upp. Det var i alla fall ett bra tecken, det tydde ju på att Alvedonen fungerat och jobbat på febern. Somnade återigen om och sen vaknade jag väl halvt ett par gånger, men vaknade sen inte på riktigt förrän vid 13.

Och då kände jag mig mycket bättre! Jag kände mig utvilad, jag kunde andas genom näsan och det gjorde bara lite ont i halsen. Jag tog mig upp och kokade te. Jag kom på igår, att dricka kallt vatten är INTE bra, eftersom jag märkte att det gjorde mig jävligt mycket sämre, så på kvällen där ville jag dricka te, men det fanns inga rena kastruller och jag kände mig alldeles för dålig för att orka diska någon, så jag struntade i det. Men när jag gick upp idag så stod det en ren kastrull på spisen, då blev jag glad! När jag druckit upp min kopp kände jag hur hungern skrek i magen, och då kom jag på att jag glömt att äta frukost. Så jag kokade en kopp till och tog med mig min sista bar. Det gick sådär. Jag tog små små tuggor och det var jobbigt att svälja dem och jag var tvungen att dricka mycket te mellan varje tugga. Efter halva baren orkade jag inte mer. Då åt jag kanske mellan 13.45 och 14.15. Och nu är jag hungrig igen, så jag funderar på att koka en kopp te igen och försöka få i mig resten av baren. Jag har inte haft någon feber sen jag gick upp men nu börjar det kännas litegrann, så vi får väl se om den kommer tillbaka.

VILKET JÄVLA HELVETE! Det var sjukt länge sen jag var såhär sjuk! Jag trodde verkligen seriöst imorse att jag skulle dö, på riktigt. Svimma sittandes på toaletten, och så slå sig så illa att man dör, snyggt va? Eller dö av kvävning pga för mycket snor i näsan? Haha! JaaaaaaaaaaaaaaaGUD vad jag önskar att jag kunde bli frisk, typ NU! Har som sagt inga bars kvar nu och även om de tar tid att få i sig så slipper jag i alla fall "tillaga" dem och därför önskar jag att jag hade fler såna hemma.. Men jag klarar mig till imorgon! Imorgon har ITRIM Liljeholmen öppet, och om jag inte kan åka dit själv så får jag skicka min Sambo, till att handla mat åt mig.

Nu är jag helt jävla slut, tjohej!



RSS 2.0