EN LISTA.


Någonting jag tycker om med mig själv: Min envishet

Detta är jag rädd för: Mörkret och att inte ha kontroll. 

Tre saker jag vill ha varje dag: Frihet, kärlek och pengar på kontot!

Detta tycker jag om att göra: Dansa.

Detta vill jag göra just nu: Simma och bada.

Är jag kär just nu? Ja.

Vill jag gifta mig: Vet inte. Ibland vill jag det, ibland inte.

Min käraste ägodel: Vet inte. Min sängram som jag inte kan använda kanske.

Något jag vill ha i present: Presentkort på IKEA, Lagerhaus, Cervera, till tatuering.

Favoritkläder: Tunika med leggings.

Favoritgodis: Mint.

Min längd: 172cm.

Jag tror på: Att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Person jag beundrar: Eva

Så här bor jag: I en tvåa tillsammans med Ike. Dock skulle jag hellre bo själv!

Det här tänder mig: Självsäkerhet och humor.

Jag längtar till: Sommaren!

Följande saker vill jag göra innan jag dör: Utbilda mig, jobba, skaffa familj, göra filmer, flyga luftballong, besöka massa länder och kulturer!

Det här gör mig avtänd: Självupptagenhet.

När badade du i en pool senast: Eh. Måste varit 2002 i Libanon? Länge sen!

Hur många barn vill du ha: Helst två.

Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet: Nej.

Har du kräkts offentligt: Nej inte vad jag vet.

Kan man vara vän med sitt ex: Jag kan det i alla fall.

Vad har du i din väska: Tuggummi, mellanmål, kalender, penna, suddigum, plånbok, nycklar, lypsyl, parfym, litet apotek, vattenflaska.

 


FÖRLÅT!


Ja det är ju helt förskräckligt vad dålig jag är på att blogga nu för tiden. Jag tänkte låta bli att fuskblogga denna gången och bara utgå från här och nu. Kan köra en liten sammanfattning om vad som har hänt på senaste istället!

De tre första veckorna mådde jag illa varje dag. Mellan måltiderna. Inte hela dagarna oftast, men i alla fall så att det blev jobbigt. Som att man är på väg att bli magsjuk, men det aldrig bryter ut. Till slut ringde jag till Ersta och blev rekommenderad att börja med Omeprazol. Sköterskan jag pratade med hade också magkatarr just då så hon visste absolut vad jag pratade om. Genast blev det bättre, inget mer illamående, skitskönt!

De enda gångerna jag mått illa sen dess är då jag blivit förstoppad. Då blir jag illamående och har ingen aptit, känner mig liksom mätt hela tiden. Men så fort jag lyckats gå på toaletten så försvinner det. Jag ska nu börja ta Laktulos regelbundet för att undvika att det här händer hela tiden. Jag har inte velat ta det regelbundet tidigare för jag ville se om magen kan sköta sig själv, men nu känns det bara dumt att utsätta mig för det där hela tiden.

Sen har jag också dumpat litegrann, ena gången var när jag var ute med mina nya fina GBP-kompisar och jag fick dela en Nachos-tallrik med Heidi. Vi hade väntat för länge med att äta och sen åt vi väldigt fort. Då fick jag lite magkramper och satt på toa och kallsvettades osv. Men efter en 10-20min gick det över. Andra gången var igår, då jag också väntade för länge med att äta middag, då mådde jag illa när jag åt och kunde inte äta så mycket. Sen 1½h senare provade jag att äta en Mini-Magnum Classic. Åt ganska långsamt och det gick bra förutom att jag blev lite illamående och hade hjärtklappning i kanske 5-10min.

I början hade jag svårt att få till 7 mål om dagen, och det har jag fortfarande. Jag hamnar nog som oftast på 5-6 mål om dagen. Men i början försökte jag äta maximalt (2-2,5dl) vid varje mål så att jag skulle stå mig längre och ha längre uppehåll. Nu har jag blivit mer så att jag hellre äter lite men vid fler tillfällen, och det funkar mycket bättre. Jag har förberett mig med små burkar med nötter, torkad frukt eller laktosfri mjölkchoklad. Och så tar jag självklart med mig knäckemackor så ofta jag kan. I början försökte jag alltid äta 2st, nu äter jag bara 1st. Jag har precis haft influensan också, och då åt jag ju minimalt, och antar att det hjälpte mig att hitta rätt mängd att äta i fortsättningen.

Jag var väldigt nojjig i början och oroade mig för att jag inte kände det där "stoppet" när jag åt. Det kändes som att om jag hade tillåtit mig att äta som förut så hade jag kunnat det. Men nu tror jag inte det. Däremot tror jag att det har tagit ett bra tag för min kropp att fatta vad som har hänt och att det inte är som det var förut. Och förut så kände jag mig "mätt" först när jag ätit för mycket och mådde illa, knäppte upp byxorna osv. Jag trodde väl att det skulle kännas så nu också när jag är mätt. Men nu har jag insett att det ska ju inte kännas så, och att jag visst blir mätt, men på ett mera sunt sätt! Alltså om jag lagt upp mat utan att mäta, så blir det oftast inte så att jag medvetet fattar beslutet att "nu är jag mätt och slutar äta", utan det sker snarare per automatik. Jag pausar ju mellan tuggorna för att jag inte ska äta för fort, och så helt plötsligt glömmer jag liksom bort att jag äter, och sen när jag kommer på det och tittar på tallriken så känner jag bara att jag är nöjd och inte vill ha mer. Och sen jag insåg att det är så det funkar så har jag blivit lugnare och mer avslappnad. Jag känner att operationen är lyckad och att jag har uppnått det jag ville med den. Att kroppen skulle själv kunna styra vad/hur mycket jag äter. Och så självklart att jag mentalt jobbar med diverse destruktivt beteende och anstränger mig för att lyssna på kroppen och ta de beslut som gynnar mig och min kropp, och detta är något jag kommer få jobba med resten av mitt liv, men förhoppningsvis blir det lättare med tiden.

Det som är skönt är att jag hittills inte haft så mycket sötsug osv. Jag kan få en tanke att jag vill ha något sött, men det försvinner rätt snabbt, det känns som att tankarna mest kommer av vana. Jag känner inte suget på samma sätt som innan, utan nu känns det mer som tomma tankar. Och skulle jag vilja äta något sött i alla fall så tar jag lite torkade jordgubbar eller lite youghurt eller en banan eller nåt sånt, och sen är jag mer än nöjd. Jag har märkt att saker smakar mera nu. Jag behöver inte lika mycket salt eller kryddor som innan osv. Och förutom då jag misskött mina mattider så kan jag äta allt jag provat hittills. Jag provade en Subwaymacka i tisdags och det gick bra. Åt bara 75% av brödet men det mesta av innehållet, jag tog samma som jag alltid tar, fullkornsbröd, kyckling, kalkon och bacon (bra med mycket kött), ost, sallad, tomat, gurka, paprika, oliver och rödlök med vitlöksdressing och honungssenap. Jag var orolig att det skulle bli svårt med brödet, men det gick bra, jag fick inga negativa konsekvenser. Mamma och Lillebror var här och hälsade på för några veckor sen, då provade jag kebab i fullkornsfranska och åt då kanske bara 1/3 av brödet och det mesta av innehållet. Inga problem!

Det första i "onyttig" anda som jag köpt var just den där Mini-Magnumen som jag åt igår. Min kompis Jenni var här igår och vi köpte ett sånt 6-pack Mini-Magnums med olika smaker och så tog vi och Ike varsin på kvällen. Tidigare har jag bara smakat en tugga av någon kaka eller sånt som andra köpt när vi fikat osv. Men det är mest av vana, som sagt. Det är oftast inte så gott som jag tror det ska vara och jag känner "usch, det där vill jag inte ha mer av" efter en tugga. Om jag har tur så fortsätter det såhär, men det tvivlar jag på. Som jag förstått det brukar sötsug osv komma tillbaka efter ett par månader och en del börjara äta kromtabletter för att det är så illa. Jag har också hört att det oftast beror på proteinbrist när man är sötsugen. Vi får väl se hur det blir för mig.

Det har nu gått 6 veckor sen jag opererade mig och man fick börja träna efter 6-8 veckor. Vilket känns bra för jag har blivit så rastlös så det är inte sant. Ibland vill jag bara börja hoppa runt och vifta på allt och skrika och dansa för det kryper sådant i kroppen. Haha! Jag har efter oändligt många turer nu bestämt på riktigt för att göra allt jag kan för att säga upp mitt medlemsskap på ITRIM. Det är alldeles, alldeles för dyrt för mig. Och jag känner att träningen där inte är rätt för mig längre. Jag vill det första halvåret mest jobba med konditionsträning för att bygga upp konditionen och gå ner i vikt. Att lägga på styrka och muskelträning vill jag inte göra förrän jag gått ner en 30-40kg. Jag har upptäckt att det finns en mysig liten simhall här där jag bor och det skulle vara så soft att gå ner dit och simma ett par gånger i veckan, och nu är det vår och jag har inget emot att ta en timmes promenad om dagen, då det är så fint område här och det är billigt att promenera ute samt, att det är det mest effektiva sättet att just gå ner i vikt.

I och med influensan blev jag ju stillasittande och det känns nu som att jag bara vill vara igång och röra på mig hela tiden, för det gjorde mig lite galen att vara så inaktiv så länge. Vilket ju är skönt! Nåja, nu har jag inte så mycket mer att berätta! Jag ska uppdatera vikten så fort jag orkar styra med det. Ska återigen göra om min tabell, så det innebär lite jobb. Men det går neråt i alla fall! Mycket skönt att jag inte hetsar över vikten, visst är jag nyfiken, men jag har inte så mycket ångest för jag vet att bara jag sköter mig så kommer jag gå ner och egentligen, ju långsammare det går, desto bättre. Har ni några frågor eller något ni vill att jag ska berätta om så säg till!

Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera lite oftare.
Kram på er!


FUSKBLOGGARE!


Ja som ni märker har jag återigen uppdaterat min blogg. Inte från sist till idag, men har kommit en bit på vägen i alla fall. Det är nämligen så att jag av någon anledning har perioder då jag är väldigt skrivsugen, och vissa då jag inte alls är det. Och när jag inte alls är det så blir det inte att jag publicerar några inlägg, trots att det är massor som händer som jag vill berätta om och skriva här på bloggen. Därför så publicerar jag de i efterhand!

Bloggen är ju lite som en dagbok och en loggbok där jag kan gå tillbaka i tiden och läsa om vad som hände för ett år sen osv, och då är det viktigt att inläggen hamnar på rätt datum osv. Det kan kännas lite som att jag fuskbloggar, jag erkänner, men varenda ord är sant, bara det att jag hållt de i mitt huvud och inte lagt upp de i bloggen förrän de dagar då jag har lust att skriva så mycket att det kliar i fingrarna och jag orkar uppdatera igen!

Jag ska försöka att blogga lite mer regelbundet så det inte blir så långa hopp och så mycket att ta igen varesig för mig eller er, men det är svårt när jag inte har lust att skriva trots att det är massor som händer osv.

Nåja, eftersom jag har en slapp fredagskväll då jag bara softar hemma med mig själv så kan jag ju passa på att uppdatera färdigt! Vad hittar ni på ikväll?

Kram!


RSS 2.0