SOL!


Underbart väder idag! Ingen att promenera med under dagen, så får försöka att stå ut med mig själv, hahaha. Var på jättegott humör hela förmiddagen, skrattade och skojade med Joakim innan han åkte.

Ikväll blir det promenad med Andreas i alla fall!


DEPP SOM BLEV PEPP!


Åkte till norrsidan för att fika med Annelie. Det blev en kyckling/feta/pastasallad för mig och det var jättegott! Annelie bjöd men ändå hade jag så dåligt samvete och massor med ångest för att jag bara åt mindre än 1/5 och att caféet skulle få slänga resten.. Annelie är ju också opererad och hon har vant sig vid det för länge sen, men jag har alltid haft svårt för att slänga mat och därför har jag många gånger ätit för mycket mat, eftersom "man kan ju inte spara det här lilla", och tryckt i mig maten hellre än att slänga den. När jag försökte gå ner i vikt med hjälp av ITRIM så lyckades jag dock träna bort det där, men sen när jag återigen fick ett dåligt ätbeteende så var det svårt att slänga mat igen.. Jävla konstigt det där!

Det började väl när jag var liten och Pappa blev arg för att man inte åt upp, skolmattanterna la upp för mycket mat åt en och skällde på en när man inte åt upp osv, sen på senare år har det mest handlat om att jag är så jävla pank att jag mår jävligt dåligt av att se mat gå till spillo.. Och nu har det även blivit en miljöfråga, då vi svenskar kastar så inihelvete mycket mat så det är inte sant! Tänk på alla de som svälter och inte har nån mat och så går vi runt här och kastar vår!? Nä, det där känns inget bra alls.

När vi käkade berättade Annelie om sin resa hon och Janne ska göra i mitten på Mars och sen alla resor de ska göra i sommar, och jag blev lite avundsjuk, men mest ledsen för min egen skull att jag inte kan göra sånt också. Sen när vi skulle gå därifrån ringde Janne och berättade att Joakim vunnit massa pengar på V75. Jahaja, kul för honom, tänkte jag och blev ÄNNU mer ledsen. Annelie och jag smsade honom och sa grattis innan vi sa hejdå och jag tog tåget hem. På tåget hem fastnade jag i känslan och blev bara mer och mer ledsen. Kände mig jätteavundsjuk och skämdes för det och tyckte att jag var missunsam. Tyckte jag var en dålig vän/flickvän som inte kunde glädjas för deras skull, utan istället blev ledsen och avundsjuk.

Började tänka massor med negativa saker om mitt eget liv, att jag är så pank jämt och att ingenting blev som det skulle, att det kommer dröja länge innan jag kan jobba och spara pengar och har råd att resa och göra roliga saker som alla andra. Att det måste vara så hemskt att vara tillsammans med mig som aldrig har råd att göra något osv. Att jag kommer få fortsätta med den här ångesten över om pengarna ska räcka ett bra till, aldrig kunna vara spontan, tacka nej till massor med saker för att jag inte har råd osv.. Att jag inte fått några pengar från soc än heller gjorde det hela inte så mycket bättre direkt.. Ja, hela vägen hem var jag så ledsen och bara ville gråta!

Men så kom jag äntligen hem och gick direkt in på rummet och la mig i sängen för att gråta. Lyckades bara gråta litegrann, i kanske 5min. Men alltid något ju! Gick ut i vardagsrummet och snackade lite med Ike. I såna stunder är jag jävligt glad för att jag bor med någon, det är så skönt att alltid ha någon att prata med!

Joakim ringde mig och jag lyckades säga och stå för att jag inte mådde så bra. Skämdes något otroligt! Men han tröstade mig och sa att han förstår att jag är ledsen över att det är som det är och att jag inte behöver skämmas för det. Åh, så glad jag blev då. Det gjorde mig så mycket lugnare bara att han sa så! Grät lite till när vi pratade. Känner mig jätteduktig! Alltså för er som inte vet så har jag allvarliga problem med att gråta, kan helt enkelt inte göra det ibland, fast jag skulle behöva. Så min terapeut berömmer mig när jag lyckats gråta, haha!

Var bjuden hem till grannen på kvällen och hade ingen lust att gå, men gick emot känslan och det visade sig vara ett jävla bra beslut! Blev gladare när jag var där, vi tittade på Melodifestivalen och dissade alla bidragen vi inte gillade och jag blev bjuden på paj och vin, men tackade nej till vinet, haha. 90år gammal är tanten men rätt pigg ändå, trots att hon har lätt för att glömma bort mig när vi inte setts på ett tag. Jättesöt är hon! I alla fall så när vi satt där och hade det bra så ringde Joakim och erbjöd sig att komma över. Åh, glad! Så när jag hade tackat för mig hos grannen så kom Joakim alldeles lagom och vi la oss i sängen och myste och pratade om massor med saker. Jag känner mig mycket gladare och lättare om hjärtat och det är jag så himla glad för!

Jag är så stolt över mig själv att jag lyckades erkänna för mig själv och Joakim att jag var ledsen och att jag kunde gråta lite och att jag kunde surfa på känslan utan att det spårade ur osv! Nu är det sovdags, hoppas ni haft en fin lördag!!!


TACOS!


Har varit så sugen på tacos och läst på ett av GBP-forumen att en del ätit tacos redan några veckor efter operationen, så jag tänkte att det kan ju inte skada att prova! Så Joakim kom hit på eftermiddagen och så tog vi en promenad till Kungens Kurva och gick på IKEA så jag äntligen fick köpa lite nya matlådor som passar mina nya mått, och sen gick vi till Willy:s och handlade lite tacogrejer!

Hade gett upp om att hitta snygga matlådor som passar in i mitt röd/vit/svarta kök och tänkte köpa billiga matlådor med blåa lock på IKEA. Men väl där hittade jag mycket snygga matlådor som fanns i både röd och vit färg och jag kunde helt enkelt inte motstå dem, trots att det är något dyrare. Det får det fan vara värt, tänkte jag och slog till! Ska köpa fler senare.

Tog en banan till mellanmål medan vi väntade på bussen hem och det gick finfint, skönt! Väl hemma satte vi igång direkt då Joakim var jättehungrig. Vi råkade krydda något för mycket så både köttfärsen och guacemolen var jättejättesalta, men det gick ändå! Joakim äter så sinnessjukt fort! Han hann äta 3st tortillas innan jag hann äta upp mina 2,5dl. Haha! Fick lite ont i magen efteråt men vet inte vad det beror på. Joakim fick också ont i magen, konstigt. Jag vågade inte prova tortilla, utan jag körde med nachos med ostsmak. Gott med tacos var det!!!

Blev irriterad på Ike för jag erbjöd honom att sitta och äta med oss, vilket han gjorde, men också satte på musik på sin mobil vid bordet på skithög volym och jag fick spunk och bad honom stänga av, vilket han självklart inte gjorde. Fy fan så arg jag blev! Att han inte kan fatta nån gång att jag inte vill ha massa oväsen osv kring mig när jag ska sitta och äta? Då vill jag ju ha lugn och ro osv! Gah. Det blev en lång diskussion om alltihopa, så tröttsamt. Men det gick bra i alla fall, inget skrik och bråk!

I alla fall så ska Joakim sova över, så nu ska vi gå och lägga oss.
God natt!


ÄTA UTE-PREMIÄR!


Mötte finaste Hanna som jag lärde känna på ITRIM i Liljeholmen idag! Vi satte oss och käka i deras Foodcourt och jag var lite nervös och orolig för hur det skulle gå. Vi käkade på ett ställe där de hade massa olika sallader men man kunde också få göra sin egen sallad. Så jag berättade helt enkelt för snubben att jag inte kunde äta så mycket och att det var första gången jag åt ute och frågade om han kunde lägga på lite lite bara. Absolut, vi ska göra det precis som du vill ha det, sa han! Fick betala 50kr istället för 80kr också, fan vad najs! Så jag tog lite kyckling, baby mozarella, oliver, pasta, vitlöksyoughurt och tomater. Fyfan vad gott det var och vad bra det gick!

Provade ju att smaka lite oliver, tomat, gurka, mozarella och ost på Annelies fest och allting gick ju bra! Vilket jag är jätteglad för för jag älskar ju sallad och grönsaker och har saknat det så mycket! Sen så provade jag också att äta spaghetti med köttfärssåsen häromdagen och det gick också bra, är så nöjd!!!

Känner mig inte alls begränsad numer utan känner att jag kan röra mig bland folk osv, vilket gör att jag känner mig piggare och gladare. Det var väldigt trevligt att få träffa Hanna också, det var så länge sen sist. Jag berättade att jag ska utredas för ADHD och hon sa att "ja det är ju inte så ofta du är still. Du är inte stirrig, men rör dig hela tiden". Så skönt att veta att andra och ser hur jag beter mig, för då får jag mer bevis på att jag behöver en utredning!

Nä, nu är det dags att sova, god natt!


ÅTERIGEN FÖRVIRRAD!


Sprang upp imorse för att skynda iväg till ITRIM för motivationssamtal kl 07.00. Men halvvägs dit insåg jag ju att det är ju inte förrän nästa tisdag.. Jomen grattis! Haha. Kände mig så himla dum! Skulle träffat terapeuten kl 09.00, men hon är sjuk så det var inställt. Istället hade jag bestämt att jag skulle gå till Barnmorskan som har Drop-in 8.00-8.45, så jag gick hem och softade en stund innan jag gick dit.

Det gick jättebra där, träffade en helmysig tant som jobbat som Barnmorska i över 30år, och hon trodde inte jag skulle få problem med mina mini-piller efter operationen, men tyckte jag skulle fråga doktorn också, bara ifall att! Jag har fått en tid till min nya husläkare på Vårby Vårdcentral den 29e, men kan inte då, så måste ringa och ändra den.

I alla fall, tog bussen ner till VC redan i eftermiddag för att äntligen ta bort agrafferna! Det gick bra, allt ser bra ut sa de. Det finns dock ett av snitten som är lite större än de andra och det är väldigt brett, så det kommer ta längre tid på sig att läka. Istället för att ta bussen tillbaka så promenerade jag. Dock hade jag för mycket kläder på mig för att matcha solen som sken och gjorde mig glad och varm, och av någon anledning kändes det tungt att andas och gå, så det blev en ganska långsam promenad, men det var ändå rätt härligt! 

Har också känt mig väldigt trött idag så det blir att hoppa i säng nu!
Godnatt!


BUSY BUSY BUSY.


Ja idag har jag varit igång hela jävla dagen! Började med att gå till skolan, 8-10. Jag förväntade mig att jag skulle vara helt lost och inte fatta nånting, men där hade jag fel. Vi ska ha prov på onsdag men jag kommer vänta med att göra det då jag ändå vill hinna göra klart hela kapitlet innan jag gör det. Onödigt att få låga poäng när man kan få höga! Men ändå var det skönt att jag kunde fokusera och hänga med, jag har ju varit lite snurrig på senaste..

Efter lektionen sprang jag till soc och lämnade in ansökan, innan jag mötte upp Andreas för en promenad i Huddinge. Det var väldigt trevligt och skönt väder! Sen skjutsade han hem mig och jag fick besök av mina små sötnosar, Tova och Valentina! Det var lika kul som alltid, trots att lilla Tina var lite smågrinig.

Sen åkte de hem och Joakim kom hit! Ja, här avlöser de varandra serni. Han var här ett par timmar och myste, det var fint det. Men trött som en gris var jag efter den långa promenaden med Andreas på förmiddagen!

Så nu blir det bums i säng!


FUSKBAKIS!


Haha. Jag drack ju inget igår, men ändå känner jag mig lite bakis? Det är nog för att vi kom hem så sent inatt och jag har bara sovit 5h, men i alla fall, lite roligt..

Snacka om att jag var förvirrad igår! Verkligen inte likt mig.. Jag åkte fel flera gånger när jag skulle hem till Janne och Annelie, så till slut började jag nästan gråta, för jag var så trött och hungrig och ville bara komma fram och få slappna av! Jag skulle komma vid 17, men kom dit 18.30, och folket var välkomna efter kl 18.00.. Givetvis var jag ju lite sen redan innan (allting tar mycket längre tid nu för tiden?), och så, men i alla fall.. Pinsamt! Som tur är så gjorde det ingenting för Annelie, men hon undrade ju såklart vad jag höll på med, haha!

Resten av kvällen dock bra med mat och allting, jag mådde endast lite illa en stund efter pannacottan, men annars var det ingenting. Kunde dansa också, det var riktigt kul! Även om rytmen inte funkar riktigt lika bra i nyktert tillstånd, hahaha.

För övrigt fyller min kompis Joel år idag, grattis!!! Trots morgonmyset med Joakim var jag tvungen att åka hem för att storhandla på Willy:s med Ike, och sen hade jag tvättstugan också. Så trots min "hangover", så har jag varit sjukt produktiv idag!

Nu är jag sjukt trött och ska sova, imorgon är det dags att återvända till skolan!


HURRA! HURRA! HURRA!


Idag fyller Annelie, som är en av mina närmsta vänner 40år! Hon ska ha en liten fest hemma hos Janne, hennes pojkvän och min pojkvän Joakims kompis, och det ska bli jättekul! Jag har varit orolig och nojjig över att jag inte ska ha kul på den här festen eftersom jag inte kan dricka alkohol eller äta vanlig mat. Men i och med att jag började med mosad mat i måndags och ökat utmaningarna varje dag och allting  har gått så himla bra, så känns det inte alls jobbigt längre.

Hon ska bjuda på en liten buffé med pastasallad, pastrami, prosciutto, parmaskinka, salami, ost osv, och jag ska äta keso, rökt kalkon och avokado! Efter att läst på lite så känner jag mig trygg nog att smaka lite på nån grönsak också kanske! Till efterätt blir det pannacotta med bär och jag ska smaka och se vad som händer.

Alkoholintaget bekymrar mig inte då jag har haft kul på fester och krogar utan att dricka många gånger tidigare! Istället kör jag på Fun Light som också är gott!

Nä, nu måste jag fixa mig så att jag kommer iväg i tid, jag ska komma lite tidigare än de andra och sådär! Ha en fin lördag!


HEIDI ♥


Som jag nämnt tidigare så hittade jag ju finaste Heidis blogg i höstas när jag bestämt mig angående min operation. Och hon har varit en enorm inspiration för mig hela den här tiden!

Och sen började vi kommentera varandras bloggar, och blev kompisar på FB och lärde känna varandra litegrann. Och sen jag opererade mig har hon varit ett otroligt bra stöd för mig då jag har kunnat fråga henne om allt och jämföra mig med hennes mående efter operationen för att se om det är vanligt osv. Och idag fick jag äntligen träffa henne IRL!

Vi var ett gäng som skulle träffas och luncha idag men så blev typ alla sjuka osv, så det blev bara jag och Heidi! Inte gjorde det mig något när jag fick ha henne helt för mig själv, haha!

Jättetrevligt var det i alla fall och jag är så glad att jag träffat henne och jag är så himla glad för hennes skull, att allt har gått så bra osv!


MEGADUMP!


Har ju haft lite problem med magen på så sätt att jag inte kunnat göra mig av med all mat jag äter. Så idag drack Katrinplommonjuice och jävlar vad det satte fart! Fick världens dumping och jag har nog aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Kallsvettades såpass att det brände på armarna! Och skakade, hade världens hjärtklappning, mådde illa som fan och magen krampade som tusan. Som tur är så gick det över ganska så snart jag fått ur mig allt som behövde komma ut. Men i helvete heller att jag vill gå igenom det där igen!

Nu är jag helt slut och ska gå och lägga mig!


GBP - mer än bara vikt.


Det är så mycket fokus på kilon, mat och motion när det handlar om GBP. Och visst det är ju klart att det är viktigt, men allt det andra då? Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att vi är mer än bara våra kroppar. Jag skulle önska att det kunde skapas mer kunskap angående självkänsla och självförtroende. Det är ju ett problem som många överviktiga och även fd. överviktiga fortfarande lider av! Och som inte vet hur de ska förhålla sig till sina egna kroppar, varesig innan eller efter viktnedgång.

Som de säger på sjukhusen, de ger oss verktygen, resten är upp till oss. Men det är endast den fysiska biten, ju. Vad gör man med den psykiska då? Den psykiska övervikt, destruktivitet och framför allt, skammen man levt med i alla dessa år? Det pratas väldigt lite om terapi och samtalskontakter. När jag blev beviljad GBP så var det ingen tvekan om saken, ett litet samtal så var det klart. Och med de måtten jag hade så är det ju självklart att jag skulle ha en GBP, men varför frågade de inte mer om hur jag tänkt hantera min viktnedgång? De säger att det finns tillgång till kuratorer, men jag tror att det mest handlar om själva operationen, inte allt det andra.

Varför är de inte noga med att se till att dessa människor som genomgår något så stort och en sådan stor livsstilsförändring har hjälp att tillgå även innan och efter operationen, lite mer seriöst? Jag skulle tycka att man nästan borde gå i KBT både innan och efter operationen. För har man varit såpass överviktig att det krävs en GBP för att man ska kunna gå ner, då finns det ju helt uppenbarligen problem hos människan som grundat denna övervikt. Oavsett om det är en ätstörning, depression, stress eller vad det nu är. Till och med fysiskt hinder och okunskap om bra kost och motion skapar också till slut ångest och dålig självkänsla, och då är det det som föder nya problematiska beteenden.

Och till exempel om en människa har ett känslomässigt beteende, så upphör ju inte detta beteende bara för att hon har gjort en GBP. Nej beteendet är kvar, om än kroppens förutsättningar är förändrade. Så vad ska människan ta till för något nu när hon inte kan känsloäta? Kanske hon blir en schopaholic? Vilket nog är ganska vanligt då man kan få lite hybris för att man kan köpa och ha på sig alla kläder man inte kunnat tidigare. Men detta beteende kan ju snart också utvecklas till en problematik, om man är en människa som har lätt för att fastna i beroenden pga att man hela tiden vill ha fler och mer effektfulla kickar. Det kan gå så illa att hon går i personlig konkurs! Alltså att byta ett beroende till ett annat är väldigt lätt och det är ett sätt att lura sig själv, då man tror att man blivit av med sitt grundberoende, men istället så har man bara bytt och så börjar det om.

Ja så det jag vill säga med det här inlägget är helt enkelt att jag tycker att samhället bara undviker att ta itu med grundproblemen hos oss människor och flyr undan ansvaret! Först är onyttig snabbmat det bästa man kan äta och sen ska man hetsbanta ner sig och sen ska man operera sig för över 100.000kr och sen ska man bara byta sitt beroende till något helt annat. Om ändå inte allt tvunget skulle handla om pengar jämt så skulle världen se så jävla mycket bättre ut!

Skulle kunna diskutera det här i all oändlighet men det orkar jag inte. Nu har jag spytt ur mig lite irritation här och det får räcka.


REKLAM!!!


Idag kom min kompis Jenny hit och umgicks med mig en stund! Men redan på morgonen fick jag besök av en klasskompis som kom förbi med en blomma(!) och satt och pratade lite, trevligt!

Jenny och jag drack smoothies och sen tog vi en kort promenad ner till Centrum. Jag hjälpte henne att sälja lite såna här fina änglar som hennes kompis gör helt själv och där en stor del av vinsten går direkt till Barncancerfonden! Det var ett alldeles pperligt tillfälle tycker jag då det faktiskt är den Internationella Barncancerdagen idag! Gå gärna in och kolla!


 

Sen åkte hon hem och jag undvek att städa genom att sitta vid datorn och slöa. Men sen helt plötsligt kom fan i mig och jag satte på hög musik och började diska och göra fint i köket! Då precis kom Ike hem och tog över datorn och min peppmusik försvann.. Men det gick bra ändå! Och eftersom han ockuperade min leksak (datorn), så fortsatte jag att städa och plocka undan ALLT jag såg och orkade med, hehehe. Så känner mig riktigt produktiv idag i alla fall!

 

En annan sak jag vill tipsa om är träningskläder för +sizers! Har varit besviken många gånger då jag försökt hitta träningskläder till mig själv då man trots att man är stor ändå vill ha bekväma, praktiska och snygga kläder att träna i, framförallt är det jobbigt att inte ha en ordentlig träningsbh! Men nu har jag hittat det!!! Så jäkla bra. Blir nog till att beställa ett set sen när jag får börja träna!

 

Godnatt på er.

 


GLAD DAG!


Hej hopp!
Idag har jag varit på jättebra humör hela dagen!
Började med att komma upp i tid och sköta måltiderna bra. På eftermiddagen gick det lite mindre bra, jag missade ett av eftermiddagsmellanmålen, men det gjorde inte så mycket. Jag trodde jag skulle må dåligt ikväll men allt har gått bra!

Kl 12.30 träffade en kompis från DBT-gruppen i Sollentuna Centrum. Hon var så spänd på att träffa mig och fråga hur allt har gått osv. Jättekul! Sen kl. 13.30 träffade jag käraste Annelie, vi gick på Balder's Café och hon käkade lunch och jag drack en kopp te. Jag hade i lite mjölk och lite sötningsmedel, det funkade prima. Fan så bra! Jag snodde med mig ett gäng såna, orka köpa, liksom. Haha. Så nu kan jag dricka te hemma också, yes!

Efter det hade jag tid hos min Terapeut. Den bästa och mest kompetenta och mest underbara människa jag någonsin träffat i hela mitt liv. Hon är den största idolen jag har!!! Tyvärr fick jag jättetråkiga nyheter då hon TVINGAS gå i pension sista April. Usch vad ledsen jag blev! Och hon med, hon är jätteledsen. Fan, visst, hon har grått hår, men annars skulle man ALDRIG kunna säga att hon är över 60år ens!!! Gaaaah hatar det här jävla skitsystemet vi har! Tycker så synd om henne som så gärna ville jobba kvar året ut i alla fall och få hinna avsluta med sina patienter som är på väg att bli färdiga, däribland jag. Först fick jag lite panik och tänkte faaaan hur ska det gå nu då, men sen kändes ändå rätt OK. Jag menar, jag är ju ändå ganska mycket i slutfasen och jag har lärt mig så otroligt mycket, så det borde nog gå bra. Jag hoppas det i alla fall!

Hur som helst så hade vi det jättetrevligt och satt och pratade mycket längre än vad vi egentligen ska, det brukar hända ibland att vi gör det. Hon är så bra!!! Sen fick jag en kram när jag skulle gå och hon sa att det var jättekul att träffa mig igen (blev ju ett uppehåll på två veckor) och att hon är glad att operationen och allt har gått bra. Hon sa när jag kom in att det strålade om mig, jättekul att höra! Och när jag berättade för henne att jag fått blommor av Joakims Föräldrar så sa hon att de nog är glada att jag och Joakim träffats och att hon förstår om de tycker om mig. Att hon jättegärna skulle ha mig som svärdotter! Åååhh så fin hon är!!!

Efter Sollentuna åkte jag hem i alla fall, knappt snorig idag och ingen feber, skönt! Väl hemma hade jag tänkt ta itu med lite städande men det orkade jag inte, så istället satte jag mig här vid datorn och uppdaterade bloggen, som ni nu märkt! Hehe. Jag tog och provade lite äggröra utan mjölk och ½ avokado, det gick jättebra! Är så himla glad för det!

Men nää nu ska jag gå och bädda, har bestämt mig för att flytta in i sovrummet inatt, jag tror soffan är alldeles för mjuk för mig och därför får jag så ont i ryggen. Dessutom så känns det lättare med magen nu så jag tror inte det är någon fara. Jag tänkte prova i alla fall! Dessutom kommer Joakim över snart och det är ju mysigt att kunna sova tillsammans!

God natt på er!



ALLA ♥ DAG!

 

 


Till min fina pojkvän, min fina familj och mina fina vänner; ni betyder jättemycket för mig och idag tänker jag extra mycket på er! ♥ ♥ ♥



BLOMMOR!!!


Ja idag var en ganska jobbig men bra dag. Jag gick upp imorse och pärlade pärlplattorna klart, så jävla snyggt det blev! Sen blev det stressigt, hade tid med Läkaren i Sollentuna kl 13.00. När jag väl är där så fick jag veta att vi hade tid kl 14.00, suck!!! Helt färdig som jag var la jag mig på soffan i väntrummet och vilade så länge. Kände mig så trött och svag och fattade ingenting. Mötet med Läkaren gick jättebra och hon var lika bra som alltid!

Ner till Centrum för att handla mer youghurt och bananer, knäckebröd och och avokado. Eftersom jag mått illa konstant sen i Lördags och blir spyfärdig bara jag tänker på matsoppa så har jag bestämt mig för att prova på mosad mat. Förhoppningsvis går det bra och jag kan träna magen i att det är okej med vanlig mat ganska snart. Enligt Ersta ska man ju äta flytande i 4 veckor, därefter puré i 10 dagar, mosad mat i 4 dagar och sen gå över till vanlig mat. Jag trodde det skulle vara enkelt avklarat, men tji fick jag! Pratade med en Sköterska på Ersta idag och hon sa att jag kan skippa matsopporna så länge jag ser till att få i mig tillräckligt med protein.

På vägen hem var jag så trött och slut att jag tvivlade på att jag skulle kunna ta mig hem, men det gick bra ändå! Väl hemma insåg jag att jag hade feber och förstod plötsligt varför jag varit så slut hela dagen! Näsan har också fortsatt att rinna som innan. Men ännu inte täppt, tjoho för det!

Men det som ändå gjorde min dag det var att när jag kom hem fick jag en blombukett på bud! Jättespännande var det! Det visade sig vara ifrån Joakims Föräldrar, åh så snälla de är! Gud jag blev så himla glad och buketten är jättefin, lila tulpaner!!! De frågade nog Joakim vilken som är min favoritfärg, haha. Gud jag blev så himla rörd.. Luktar gott gör den också! Står på mitt köksbord här nu framför mig, åh!

Och inte nog med det! Joakim själv kom ikväll med ännu en bukett! Det är ju Alla Hjärtans Dag imorgon och Joakim ska ju tyvärr gå på Hockey då så vi kan inte ses, så därför blev jag glad när han ville komma över idag istället. Och så fick jag blommor, åh åh åh så glad jag blev! Han fick en present av mig också faktiskt, jag hade gjort två stycken pärlplattor åt honom, jag ska fixa bild på de sen så ni får se, han blev jätteglad också!

Sen låg vi mest i soffan och myste innan det var dags för honom att åka hem. Dock hann jag prova att äta lite äggröra till middag, det kändes tryggt att göra det när han var här! Jag tog 1 ägg och 1dl mjölk, kryddade och stekte ihop till äggröra. Fick inte i mig allt men det gick jättebra och det var jättegott!!! Jag är mycket nöjd.

Jag blev ju ganska deppig i slutet av helgen då jag mådde så illa och inte hade någon matlust, men nu känns det mycket bättre. Jag ska prova äta något mosat varje dag den här veckan och se hur det går, jag hoppas verkligen att det går bra!!! Jag vill verkligen kunna gå över till vanlig mat så snart som möjligt. Jag känner att jag inte mår bra annars.

Nej nu är det läggdags hörni!


NYA VÄNNER!


Åh jag är så glad att jag hittade Heidis blogg om hennes GBP-resa och att vi blev kompisar på FB så hon kunde bjuda in mig till det dära GBP-forumet på FB! Såna underbara människor det finns där!

Idag till exempel kom en kille därifrån som heter Andreas med sin bil hit till Vårby Gård bara för att promenera med mig! Så himla himla snällt! Han opererades drygt en vecka innan mig, och han har också tråkigt och vill ha promenadssällskap, så det passar ju bra att vi bor rätt så nära varandra och att han har bil och kan ta sig hit lätt!

Detta gjorde mig jätteglad verkligen och det var riktigt härligt väder idag så vi bara njöt. Lyckades hålla oss till en promenad runt 20min, och det kändes lagom tyckte jag! Ska kanske försöka dra på mig en tre promenader/dagen à 20min. Lite mer lagom!

På kvällen fick jag komma ut igen då Ike och jag tog bilen till Skärholmen så jag fick köpa fler pärlor, började pärla pärlplattor igår och saknade lite färger osv, det gjorde mig lycklig också, att få gå i gallerian och att kunna göra färdigt det jag börjat med, det kommer bli så jävla bra!

Men annars har jag varit jättejättetrött idag och nu ikväll har jag också haft lite feber tillsammans med min fortfarande sjukt rinnande näsa! Så nu ska jag hoppa i säng! Det har gått jättebra att sova sen jag kom hem, utan sömntabletter och allt.

Hoppas ni haft en bra helg allihopa!!!


BLÄÄÄ!


Förmiddagen idag var helt okej, hade knappt ont och kände mig pigg och rastlös. Men så tog jag mig ut på en promenad efter lunch och det slutade inte så bra.. Jag gick i 40min med världens smärta på vänster sida (det känns som håll), det är ju då alltså luften som håller på och krånglar, innan jag tog förnuftet till fånga och stoppade i mig en snabbvärkande morfintablett. Dock tog det helaa 30min innan den ens började värka och vid det laget var jag nästan hemma och skulle bara ta mig uppför en ganska brant backe. Tror ni det gick? Nej, inte särskilt bra. Som sagt så blir man rätt dåsig av de där morfintabletterna och jag hade ingen som helst ork kvar efter min värstingpromenad till att ta mig uppför backen. Men till slut, efter många om och men lyckades jag ändå till slut!

Jag var helt färdig när jag kom hem.. Näsan rann som bara den och jag var helt orkeslös en bra stund! Till middag mixade jag mig Knorr's Österrikiska Gulaschsoppa som Joakim tipsat mig om, och den var den godaste soppan jag ätit hittills, mums, jättegod var den!

Men sen två timmar senare skulle jag ta kvällsmålet och då blev det helt fel! Förmodligen lyckades jag få i mig för mycket socker för jag hade råkat köpa en jättesöt youghurt, för jag dumpade helt klart. Hjärtklappning, illamående och yrsel, fyfan vad jag mådde dåligt. Hade dock tagit en morfintablett i samband med youghurten och trodde först det var den som gjorde mig så dålig, men alla jag snackat med säger att det var en dumping, så då var det nog det. Fick nog inte ens i mig halva den youghurten!

Gaaah men som tur är så gick det över ganska snabbt, kanske på en 20-30min. Nu är jag helt slut och ska gå och lägga mig, hoppas det inte händer igen snart, haha!


CHOCK!


Jaha det kändes ändå lite ensamt igår kväll när Ike gick och la sig supertidigt och jag låg i soffan ute i vardagsrummet helt ensam. Långsamt började det sjunka in att jag gjort en Gastric Bypass och att mitt liv aldrig kommer se likadant ut igen. Vad fan har jag gjort, tänkte jag oroligt. Men så trött som jag var somnade jag ganska snart och mina vänner på GBP-forumen på FB var fina och stöttande så det kändes ändå ganska okej.

Idag var det också ganska jobbigt på dagen då jag inte orkade göra så mycket, mest satt jag framför datorn och ugglade och tyckte det var tråkigt. Ville ut ut ut!  Som tur är så kom Joakim sent på eftermiddagen och jag tvingade genast med honom på en promenad. Så jävla skönt det var! Jag hade nämligen lovat Annelie att inte gå ut själv idag så därför var det härligt när han kom och följde med mig.

Jag har också varit sjukt snorig hela dagen, näsan bara ringer stup i ett! Så jävla jobbigt, men jag är glad så länge jag slipper vara täppt. Haft lite lite lite ont i halsen också, håller jag på att bli förkyld!?

Nä nu är jag megatrött och ska sova, lång dag idag!


JAG MÅR BRA.


Hej på er!
Sorry för att jag inte skrivit något här, jag har fan inte orkat! Men jag är hemma och allt har gått bra och jag mår bra. Ska uppdatera bloggen så snart jag orkar!

Tack för att ni bryr er och sånt!
Kramar!


HEMGÅNG!


Jajjemensan, idag fick jag åka hem! Så jävla skönt! Det var trevligt på Sjukhuset och det kändes grymt tryggt att vara där men idag kände jag verkligen att jag ville åka hem och fisa ifred och jag är riktigt rastlös så kände mig lite låst där, plus att jag verkligen ville komma UUUUT! :P Hehehe.

Fick skjuts hem av Annelie och Gustaf, så underbart snälla vänner jag har! Är helt blown away fortfarande över allt stöd och all kärlek jag fått av människor omkring, det gör mig jätteglad verkligen!

Förbi Apoteket en sväng och sen hem. Annelie hjälpte mig att bädda i ordning soffan, eftersom jag inte har en riktig säng i sovrummet så blev det så att jag får sova på soffan istället då den är lite högre. Eftersom man måste vara försiktig när man lägger sig och tar sig upp ur sängen!

Tja och Annelie var glad att se att jag var så pigg och glad, då kände hon sig trygg med att lämna mig själv. Å andra sidan bor ju Ike här också så jag är ju inte helt själv, hehe.

Har gått bra med maten också, det tar en jäävla tid att få i sig alltihop men det går! Tålamod, tålamod..


DAG ETT.


Med syreslang i näsan trodde jag det skulle vara omöjligt att sova inatt, men nä det gick finfint! Dock var jag vaken längre stunder då min rumskompis Caroline hade väldiga smärtor och inte kunde sova eller ligga bekvämt. Usch vad jag tyckte synd om henne! Som tur är var Sköterskorna snälla och tog hand om henne. Men när jag väl sov, då sov jag verkligen ordentligt! Blev väckt kl 6 då det var dags för medicin och sen var jag pigg som en mört och kunde inte somna om innan det var dags att gå upp och äta frukost 7.30, då vi nypoererade också skulle få besök i matsalen av Dietisten som skulle repetera kostråden. Tyvärr funkade det inte så bra för mig med frukosten, jag var yr och mådde illa, hade svårt att se ordentligt och kunde inte få i mig allt jag skulle (1,5dl fruktyoughurt). Det kändes inte så kul!

Efter det kom Kirurgen förbi och kollade läget och vi bestämde att vi skulle kolla hur det gått med maten efter lunch och stämma av då igen. Han är så skön, min Kirurg! Jag gillar honom verkligen. I alla fall så gick mellanmålet (1,5dl saftsoppa) bättre och även lunchen gick bra, det blev Keldas Karibiska soppa (2dl). Men jag kände mig fortfarande osäker på att åka hem då jag hade väldigt ont pga all luft som blivit kvar i magen efter operationen och som inte hittar ut och som trycker på i magen, som redan är öm efter den omprogrammering som skett. Är säker på att magen också är är chock och inte fattar vad som hänt. Så jag och Kirurgen bestämde att jag ska stanna kvar här till imorgon! Känns jättebra att de inte skickar hem mig direkt och att jag får känna mig trygg här med all hjälp som finns om det skulle hända något.

Har varit lite piggare idag när det inte gjort ont, så har promenerat lite och bekantat mig med de andra på sjukhuset. Det har kommit fler patienter nu, en av de är Victoria, som jag också träffade och pratade lite med i Måndags på Infomötet. Hon är jättetrevlig och i min ålder, så det känns kul att ha någon jämnårig att snacka med.

Finaste Joakim kom också och hälsade på mig, jag är lite förvånad över hur söt och rar han har varit dessa dagar. Det var jättemysigt att han kom, vi promenerade också i trapporna och kramades/pussades litegrann, det kind of made my day, om man säger så!

Lite lite lite luft har också lyckats hitta ut och för varje gång det händer så gör det mindre ont en stund! Men så jobbigt att gå runt på ett Sjukhus fullt av folk när man behöver fisa hela tiden!!! Nu känner jag att jag är redo att åka hem imorgon, hahah. God natt!


MISSION ACCOMPLISHED!


Jag och Annelie tog lokaltrafiken in till Ersta Sjukhus. Vi åkte extra tidigt för att se till att komma i tid.. 06.30 stod vi utanför dörrarna och kom inte in för de hade inte öppnat än, ens! Hahah. Kl 07.00 skulle jag vara där. Vi satt och väntade.. Och väntade.. Och så kom Martin, en kille som jag träffat dagen innan på Infon. HAN fick gå in före mig!!! Vafaaan tänkte jag.. Så vi fortsatte att vänta.. Länge!!! Annelie satt beredd på att jag skulle flippa av ångest när som helst men jag bara log och skrattade och lekte bitter för att det inte var min tur snart. Så otålig jag var!!!

Hahaha Annelie visste inte riktigt vad hon skulle göra.. Hon ville ju stötta mig! Stackarn, haha.. Nåja blev lite orolig att jag skulle bli ledsen när det var dags att säga hejdå, men vid det laget hade jag ju fått starka smärtstillande, så vid det laget var jag ju lugn som en filbunke, haha..

Nåja vid 8-tiden fick jag tabletterna i alla fall, fick svara på lite frågor av en Sköterska. Annelie gick då ner till Folkungagatan för en fika (hon blev ju hungrig av att sitta där så länge, själv var man ju tvungen att fasta!), och sen bytte jag om till Sjukhuskläder och sen gick jag och la mig på en säng i ett rum. Då kom en annan Sköterska in för att ta blodprover på mig som ska användas till någon forskningsstudie. Hon var jättetrevlig och det var jättehäftigt när hon körde in ett plaströr i armen på mig! När hon var klar kom Annelie och då började jag må illa och kände mig yr. Då kom Sköterska nr 1 och gav mig dropp, misstänkte att det berodde på att jag igår bara fick i mig tre Modifast eftersom jag var tvungen att fasta till kl 14, plus att jag druckit dåligt med vatten under helgen.

Tja och så låg vi där och väntade tills de ringde från OP och sa att jag fick komma upp. Då fick jag gå bredvid sängen som Sköterskan sköt framför sig och så fick jag säga hejdå till Annelie vid hissen. Som jag skrev tidigare så gick det jättebra! Väl uppe på OP-avdelningen fick jag lägga mig i sängen och vänta på att Martin skulle köras ut innan jag fick komma in. Under tiden låg jag där och trallade för mig själv, vafan ska man annars göra, haha?

Mja och sen fick jag ju till slut komma in då, då var klockan närmare 10.30!!! Fick gå in och lägga mig på Operationssängen där man har benen isär så att Kirurgen kan stå mellan ens ben för att få en sån ergonomisk arbetsställning som möjligt. Haha! När jag väl lagt mig där började typ 10 olika personer göra 10 olika saker med mig, de spände fast mig, kopplade upp mig och allt möjligt. DÅ hann jag bli liiite nervös och tänkte "nu jävlar smäller det!". Men mer än lite hjärtklappning blev det inte innan Narkosläkaren (som inte var samma som jag träffade igår) och sa "nu ska du få sova lite då!", och så domnade kroppen bort och så blev det svart!

Vaknade till när de väckte mig och bad mig byta till min egen Sjukhussäng innan det blev svart igen. När jag vaknar till igen är jag påväg in till Uppvaket. Blir skitstressad av att jag är vaken och hojtar åt dem att söva ner mig igen så jag får sova klart. Hade ju en klar bild av att man sov ett par timmar på Uppvaket och blev orolig eftersom jag var vaken. Sköterskorna tyckte däremot inte om idén med att söva ner mig så de sa åt mig att lugna ner mig. Det var dock ganska svårt då jag frös så in i helvete att hela sängen skakade! De skyndade sig med att lägga på mig en värmefilt och fyfan vad skönt det var! Så fick jag något mot skakningarna också, sa de.

Så när jag insåg att jag inte skulle somna om började jag hojta om att jag ville ha vatten. Det kändes som att jag bott i Saharaöken i typ 10 år!!! "Men du får inte dricka något nu!" sa Sköterska då, "det skiter jag i, ge mig något nu innan jag torkar ut!", skrek jag tillbaka och till slut efter många andra viktiga ärenden kom äntligen en Sköterska till mig med en mugg med vatten och en bit skum på en pinne. Fyfan, det var nog det bästa jag sugit på i år!!!

Gissa om jag var trött då, ville bara sova hela tiden, men det fick jag inte för Sköterskorna, jag blev lite sur då. I alla fall tyckte de att jag skulle sätta mig upp, usch vad jobbigt, haha. Menmen, var ju bara att lyda, de tryckte ju bara på den där knappen så åkte ryggstödet upp, så man hade ju inte så mycket val! När jag satt där ringde Annelie för typ hundrade gången för att kolla om jag var på uppvaket och om allt hade gått bra, och då fick jag till och med prata med henne. Det gjorde henne nog ett par hekto lugnare och så messade hon till Mamma, Joakim och Ike att allt hade gått bra osv. Sen skulle jag hoppa ner i en fotölj tyckte de. Men vafan, kan de inte bara låta mig vara ifred, tänkte jag. Nåja sen får jag väl ändå vila lite, tänkte jag, men inte det inte! Nej då skulle det springas på toa också!!! Fan vad jobbiga de är, tyckte jag, hahahah. Jag var ju inte ett dugg kissnödig, varför var det så jävlsa nödvändigt då? Ja inte vet jag, det fick jag inte veta, men jag skulle prompt in på toan och försöka i alla fall, så det gjorde jag. Och 15min senare hade jag fortfarande inte kissat, så de gav upp. Tillbaka till sängen för ett Ultraljud. "Nä, men du hade ju bara dryga 100ml i blåsan, så det var ju ingen panik där inte!", utbrast Sköterskan. "Man får bara ha max 400ml, nämligen". Ja där ser du, tänkte jag men sa inget, haha.

I alla fall så eftersom jag var "pigg" osv så fick jag flytta över till Vårdavdelning 3, och det var skönt ska ni veta! Så mycket oväsen på Uppvaket, man kunde ju inte få en lugn stund, haha! Resten av kvällen har jag varit jättetrött, har  knappt orka svara på alla sms jag fått, men känner mig ju tvungen så att folk inte blir oroliga. Har ont i sidan men inte så jättemycket, får ju mycket snabbvärkande morfintabletter som man också blir trött av, så det funkar ju bra. Får dricka vatten och saft och är hur nöjd som helst! Jag fick komma till en Sovsal med två andra kvinnor, en som opererats igår och verkar pigg osv, och så hon som fick opereras precis efter mig, Caroline.

Ja men så eftersom jag varit så trött och haft ont och sådär så har jag inte gått så mycket ikväll, utan mest däckat av och till i sängen. Dock har jag suttit en del på min stol här bredvid sängen. Kisseriet har gått alldeles utmärkt så ingen panik där, fick veta att en del kan få svårt med det efter operationen. Tacka vet jag det, deras toalettstolar är ju halvt uppe i luften! Skitsvårt att ta i ordentligt då ju, hahaha. Nu ska jag titta lite på film innan jag somnar. God natt på er!!!



DAN FÖRE DAN!


Ja nu är det bara några timmar kvar innan jag ligger där! Woho!!!

Jag somnade så sent igår så jag var så himla trött imorse att jag bestämde mig för att strunta i skolan. Allt fokus ligger på operationen just nu, så hade nog inte kunnat koncentrera mig ändå. Kl 12 var det lite gruppinformation av Sjuksköterska och Sjukgymnast på Ersta Sjukhus. Sen fick vi träffa Narkosläkaren enskilt. Och vägas och mätas av Sjuksköterskan. Och så till slut ta blodprov innan man fick åka hem. Inför detta blodprov skulle man vara fastande så ni kan ju gissa om jag hällde i mig shaken där vid 14-tiden sen!

Hade bokat tvätt-tid 19-22 vilket var lite sent men det gick inte på annat sätt. Älskade Annelie kom också hem till mig för att hon ska stötta mig nu i det här och hon ska följa med mig till Sjukhuset imorgon bitti. Hur fasen kan ens vänner vara så fantastiska? Det går inte in i mitt huvud riktigt!

I alla fall så gick det bra att tvätta, viktigt med rena kläder och rena sängkläder innan operationen. Och gärna efter också, såklart. För att minska bakterie och infektionsrisken! Nåja nu ska vi lägga oss i alla fall, ska ju upp redan halv 5 imorgon bitti!!!

Jag är inte ett dugg nervös fortfarande, bara förväntasfull och taggad till tusen. Nu jävlar händer det grejer vetni! Jag hoppas ni tänker på mig imorgon!


MERA MORGONMYS!


Att morgonmysa med sin pojkvän är inte heller så dumt! Sådant som jag inte gjort så mycket tidigare i mina dagar, så det uppskattar jag verkligen! Dessutom var det en bra start på den här dagen som blev något stressig mot kvällen!

På eftermiddagen åkte jag in till stan för att titta lite på Cervera och Kreatima. Tyvärr hade Kreatima stängt, typiskt, jag som hade tänkt försöka hitta målerigrejer så att jag har något att pyssla med när jag är hemma efter operationen. Hittade inget vettigt på Cervera heller. Eller egentligen gör jag ju det men eftersom allting där är så dyrt så kanske jag har råd med EN sak med mitt presentkort på 300kr, och då känns det så fånigt.. Så tänker spara kortet ännu lite till och gå dit när jag har mer pengar!

Sen drog jag en sväng till Fridhemsplan där jag sprang på Frida Fancy, det var kul att få säga hej! Men mitt egentliga mål där var att hälsa på min fina vän Mathias! Det blev jättemysigt och jag åkte glad därifrån till Willy:s i Kungens Kurva för att storhandla inför hemkomsten från sjukhuset.

GISSA om det blev tungt! Hade min stora ryggsäck och 4 fulla matkassar, och fy satan vad tungt och jobbigt det var! Minst en 35, 40kg! Huvvaligen. Men nu känner jag mig i alla fall redo och det är ju bra! Under veckan tyckte jag att tiden gick så jäkla långsamt men nu känns det snarare tvärtom, helgen bara flög förbi och imorgon är det måndag och då är det ju snart dags ju! Så jäkla spännande det ska bli!!!

Hoppas ni alla haft en bra helg!


MORGONMYS!


Att mysa med tjejerna imorse var det bästa med hela den här dagen! Jag längtar tills jag får egna barn och också får mysa sådär på morgonen!

Åkte ut till Tumba för att umgås med käraste Anna, tyvärr blev det så tajt om tid att vi inte hann med vår långpromenad! Vilket var jättesynd för det var så underbart väder. Istället blev det lite häng med Anna, Emil och deras vänner Johan och Katta, då de skulle till Heron senare och gå på bio, och eftersom jag bor typ bredvid Heron så fick jag skjuts hem, det var inte fy skam!

Snart kommer Joakim hem till mig och sover över, det gör mig glad!


FULL FREDAG!


Idag har varit en sjukt lång dag! Jag började med att gå till Tandläkaren på morgonen för att laga ett litet hål. Sen till skolan för Matte och så en sväng till ITRIM i Liljeholmen för ett Motivationssamtal med min Hälsorådgivare! Vi pratade om vad jag ska fokusera på fram till och efter operationen. Det blev vägning och mätning också, kommer lägga upp resultatet här senare.

Sen åkte jag ut till Lidingö för att umgås med mina sötnosar Tova, Valentina och Tila! Så mysigt det var! Lilltjejen börjar bli stor nu och kryper som en galning och busar som ett riktigt busfrö! Så härligt!

Nu har Tova och jag legat och tittat på film, är helt slut så det blir till att sova! Har varit så förbannat saltsugen hela kvällen så kunde inte motstå att ta en näve jordnötter.. FY SATAN vad salt det var! Hua, det var inte gott! Men, gott att få tugga på något en stund i alla fall, haha.

God natt!

LILLA BITCHEN.


Ja jag har nog inte varit så lätt att hantera de senaste dagarna.. Blir lätt irriterad på små skitgrejer och är otålig och rastlös hela tiden. Har svårt att sitta still och göra en sak i taget, även svårt att koncentrera mig. Det känns som att jag har hundra tusen saker att göra inför tisdag fast det egentligen inte är så.

Jag har ändrat mig och tänker inte frysa in några soppor denna vecka. Jag kommer ju gå hemma hela dagarna, då kan jag ju lika gärna laga mat osv. Vad ska jag annars göra!? Plus att jag gillar verkligen inte fryst mat. Speciellt inte soppor! Nä, nu får det bli så. Jag handlar allt jag behöver osv i alla fall.

Är orolig att mina pengar inte ska räcka till. Får 1200kr av soc imorgon men 400kr av de måste jag ge Joakim då jag lånade det av honom i söndags.. Men jag tror nog att 800kr borde räcka!

En kompis från klassen var här idag och hjälpte mig att pimpa upp mina element men jag vet inte om det fungerade så bra.. Jag önskar verkligen att jag kunde få upp värmen här hemma.. Det är ju nästan så att man kan se andetagen!

Och så längtar jag till våren.. Visst tycker jag om vintern och snön, men just nu vill jag bara att det ska bli vår!!! Och gissa om jag är saltsugen? I onsdags var jag på gruppterapi och gruppledarna försökte vara lite mysiga och bjöd på salta pinnar och popcorn.. Då började jag nästan gråta! Gaaaah skitjobbigt just nu!

Tur att man ska sova snart i alla fall! Hur har ni det? Jag hoppas ni har det bra men ni får gärna kommentera och berätta lite! Behöver all distraktion jag kan få just nu känner jag..

Lyckades komma iväg och träna i måndags också i alla fall, så det känns bra, jag känner mig pepp och duktig! Idag blev det en lagom promenad, fick riktigt isiga kinder av det, härligt! Imorgon blir det ett till träningspass och på lördag ska jag och Anna ta en långpromenad, mysigt!

Nä nu ska jag sova snart, god natt!


RSS 2.0